to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 25.06.2014

Πολιτική

«Μακρύ χέρι του Σαμαρά»: Βολές Λαφαζάνη κατά Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής

Την εκτίμηση ότι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετώπιζει προβλήματα εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής - Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε ως κυβερνητικός διαχειριστής ενός μονόδρομου, όπως επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης


Σύμφωνα με το in.gr:

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013.

Ο νέος Διοικητής είπε πως θα υπάρξει συντονισμός με την κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια τα οποία προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δις. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δις. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια.

«Η ελληνικη οικονομία σταθεροποιείται και βρίσκεται σε μια σημαντική καμπή. Τα δεδομένα επιτρέπουν αισιόδοξη πρόβλεψη» τόνισε ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να διατηρηθεί η θετική δυναμική με συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. «Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι το πραγματικό επίτευγμα του ελληνικού λαού» ανέφερε.

Τον κ. Στουρνάρα συνόδευε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.

Ο κ. Χαρδούβελης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή του Γ. Στουρνάρα στην ανατροπή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και από τα νέα του καθήκοντα θα συνεχίσει να βοηθά την χώρα στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Στουρναρα ότι μίλησε στη Βουλή ως κυβερνητικός διαχειριστής ενός μονόδρομου. «Πώς βλέπετε τον ρόλο σας; Ως το μακρί χέρι του πρωθυπουργού;» ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον νέο διοικητή ο κ. Λαφαζάνης.

Η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανέφερε πως είναι «ντροπή για το πολιτικό σύστημα να ανακυκλώνονται σε ανώτερες πολιτικές θέσεις τα πολιτικά παιδιά του Σημίτη».

«Οι ΑΝΕΛ δεν θα νομιμοποιήσουν την κατάσταση αυτή» κατέληξε η κ. Μακρή.

Απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών είπε πως θα είναι διοικητής υπεράνω επιδιώξεων και συμφερόντων.

Σημείωσε ακόμη πως οι τράπεζες έχουν ακόμη 600 εκατ. ευρώ ζημιές κι αυτό δεν επιτρέπει να πληρώσουν την απόδοση των προνομιούχων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)