to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 20.12.2019

Οικονομία

Στουρνάρας: Κοιτάζω την Ακρόπολη και λέω «οι δανειστές μάς έσωσαν»

Τι απάντησε όταν τον ρώτησαν εάν θέλει να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος


Την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Απέργη για το OPEN TV, ο κ. Στουρνάρας, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής, το στικάκι με την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Στη συνέχεια, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έκανε μία βόλτα από το γραφείο που έχουν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και ανέφερε ότι τα στοιχεία καταγράφουν άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. 

Ο κ. Στουρνάρας, μάλιστα, εκτίμησε ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγραφεί στην έκθεση φέτος. Γιατί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Απέργη, δεν έχουν ενσωματωθεί τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ. Προέτρεψε για μεταρρυθμίσεις και για δημοσιονομική πειθαρχία, λέγοντας πως είναι καλό που η κυβέρνηση πιστεύει αυτά τα δύο πράγματα. Επίσης, ζήτησε τη μείωση των δανείων. 

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε και στα χρόνια της κρίσης. Είπε ότι σωθήκαμε από την αντοχή που έδειξε και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός. Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο και το μαύρο χρήμα που υπήρχε, είπε πως ναι, έπαιξε και αυτό ρόλο. «Κοιτάζοντας», λέει, «από το παράθυρό μου βλέπω την Ακρόπολη και λέω πολλές φορές ότι οι δανειστές μας έσωσαν γιατί είμαστε το λίκνο της Ευρώπης». Ακόμη, ερωτήθηκε αν θέλει να παραμείνει στην Τράπεζα της Ελλάδας -αφού τον Ιούνιο λήγει η θητεία του- και απάντησε ότι προέχει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά η θητεία του.

Πηγή: ethnos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)