to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 06.09.2013

Οικονομία

Στουρν Στατίστικς

Αν υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα...


Λοιπόν, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Στουρνάρα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δώρο, η καλύτερη προίκα για τη μέλλουσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι η ύπαρξή του θα ακύρωνε το επιχείρημα - εκβιασμό των μνημονιακών ότι "εάν δεν έρθει η δόση, δεν θα έχουμε για μισθούς, συντάξεις, φάρμακα (!), πετρέλαιο (!)" κ.λπ. Αν όμως υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα...

Όπως πολύ αναλυτικά εξηγεί ο Φρ. Κουτεντάκης στις χθεσινές "Συναντήσεις", το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο επαίρεται το Σαμαροστουρναρέικο είναι κατά το κοινώς λεγόμενο "μούφα" ή με άλλα λόγια "δημιουργική λογιστική", δηλαδή στην πραγματικότητα δεν υφίσταται παρά μόνο στα χαρτιά και εκεί ακόμα με την επιστράτευση διαφόρων περιέργων εγγραφών, προχρονολογήσεων, μεταχρονολογήσεων κ.λπ.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις βαρύτατες καταγγελίες μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για αλχημείες, στην καλύτερη περίπτωση, της Στατιστικής Υπηρεσίας, τις οποίες ερευνά η Δικαιοσύνη και τις αγωνιώδεις προσπάθειες Στουρνάρα να εξασφαλίσει το ανεξέλεγκτο και το ακαταδίωκτο του κ. Γεωργίου, καταλαβαίνουμε ότι η χώρα κινδυνεύει να της γυρίσει το "πλεόνασμα" μπούμερανγκ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι η περιπέτεια του Μνημονίου (όπως παλαιότερα και της "επιτήρησης" Αλογοσκούφη) βασίστηκε στα περιβόητα γκρικ στατίστικς. Φανταστείτε, λοιπόν, μόλις ανακοινωθεί το πλεόνασμα, για τον άλφα ή για τον βήτα λόγο, να πουν οι εταίροι "είστε αδιόρθωτοι, μας κοροϊδεύετε".

Ας μην έχουμε άλλωστε καμία αμφιβολία ότι οι πλάτες τις οποίες κάνουν σήμερα, παριστάνοντας τους χαζούς, δεν σημαίνουν βέβαια ότι πιστεύουν τον μάγο Στουρνάρα, αλλά απλώς ότι εξυπηρετούν τους βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς τους.



Γ.Κ.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)