to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 10.03.2020

Πολιτική

«Στοπ» από το ΑΣΕΠ στην αναδρομική εφαρμογή του νόμου για τους τίτλους των κολεγίων

Tη σημαντική αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε την Τρίτη 10/3 ο τέως υπ. Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου - Με νόμο που ψήφισε τον Ιανουάριο η ΝΔ, υπενθυμίζεται, επιχειρείται η απαράδεκτη εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με εκείνους των ΑΕΙ


«Σημαντικό. Πριν από λίγο ΣΤΟΠ του ΑΣΕΠ στην Κεραμέως για τα Κολλέγια», σημειώνει ο Κώστας Γαβρόγλου, και εξηγεί: «Με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ, η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου που προέβλεπε την αποδοχή των τίτλων των Κολλεγίων για την διαδικασία διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών». Χαρακτηρίζει δε αυτή την απόφαση, «μια μικρή μεν, αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη».

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο που πέρασε τον Ιανουάριο η κυβέρνηση της ΝΔ, επέρχεται η απαράδεκτη εξίσωση των τίτλων των κολεγίων με εκείνους των ΑΕΙ.

>>Διαβάστε ακόμα: Αλ. Χαρίτσης: Με τη σημερινή του απόφαση το ΑΣΕΠ ακυρώνει το δώρο της κ. Κεραμέως στα ιδιωτικά κολλέγια

Δεν θα προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στη διαδικασία των επικείμενων διορισμών στην εκπαίδευση.

Όπως εξηγεί η Χρύσα Βαϊνανίδη στο alfavita.gr, η απόφαση του ΑΣΕΠ αποτελεί κόλαφο για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς ορίζει να μην προσμετρηθούν αναδρομικά τα πτυχία των κολεγίων στη διαδικασία των επικείμενων διορισμών στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του alfavita.gr, το ΑΣΕΠ αρνήθηκε να κάνει δεκτά αναδρομικά τα πτυχία κολεγίων στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, μετά την ψήφιση του επίμαχου άρθρου 50, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων. Η ολομέλεια του ΑΣΕΠ απέρριψε την αναδρομική εφαρμογή του νόμου με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)