to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 16.05.2016

Αθλητισμός

Στον τελικό των 100μ ύπτιο ο Χρήστου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου

Στον τελικό των 100μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβουπου γίνεται στο Λονδίνο προκρίθηκε ο Απόστολος Χρήστου με χρόνο 53.36. Ο Έλληνας πρωταθλητής, τερμάτισε στην 1η θέση του πρώτου ημιτελικού την Δευτέρα.


Είχε φανεί από το πρωί και απλά επιβεβαιώθηκε το απόγευμα: ο Απόστολος Χρήστου έχει έρθει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Λονδίνου έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Το 53.77 των προκριματικών στα 100μ. ύπτιο ήταν απλά η πρώτη ένδειξη και στον απογευματινό ημιτελικό ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής ήταν απλά εντυπωσιακός. Νέο ατομικό ρεκόρ με 53.36, πρώτη θέση στη σειρά του και στο σύνολο, εμφατική πρόκριση στον αυριανό (20:15 ώρα Ελλάδας) τελικό και προσδοκίες για μία θέση στο βάθρο. Σε ένα αγώνισμα στο οποίο ο Άρης Γρηγοριάδης έχει χαρίσει στην Ελλάδα τρία μετάλλια (ένα από κάθε χρώμα), ο Χρήστου είναι έτοιμος να ακολουθήσει τα χνάρια του.

O πρωταθλητής του Ολυμπιακού δεν δίστασε να δηλώσει "τώρα πάμε για ό,τι καλύτερο, πιστεύω πως έχω ελπίδες για μετάλλιο", τόνισε ο Χρήστου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κούρσας του. "Ήταν λογικό να βγει πιο κάτω ο χρόνος, αφού το πρωί δεν μπορείς ποτέ να δώσεις το 100%, πάντα το βράδυ είσαι πιο έτοιμος. Έτσι ήμουν κι εγώ, έκανα πάλι μία πολύ καλή κούρσα και βγήκε αυτή η επίδοση που με έφερε τελικό".

Ο 20χρονος πρωταθλητής παραδέχθηκε ότι η συγκυρία τον ευνοεί: "Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε πριν τους Ολυμπιακούς, δεν υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός γιατί δεν είναι όλοι έτοιμοι. Είναι μία ευκαιρία να πλασαριστούμε κι εμείς ψηλά", κατέληξε ο κολυμβητής του Παναγιώτη Βελέντζα, ο οποίος επιπλέον δείχνει ικανός να απειλήσει το -θεωρούμενο ως ακατάρριπτο- πανελλήνιο ρεκόρ του Γρηγοριάδη (53.03)

Αντίπαλοι του Χρήστου στον αυριανό τελικό θα είναι οι Γκριγκόρι Ταρασέβιτς (Ρωσία, 53.70 στον ημιτελικό), Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία, 53.86), Καμίλ Λακούρ (Γαλλία, 54.09), Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία, 54.14), Γιάκοβ Γιαν Τουμάρκιν (Ισραήλ, 54.18), Γκάμπορ Μπάλογκ (Ουγγαρία, 54.20) και Σέιν Ράιαν (Ιρλανδία, 54.39).

Στους ημιτελικούς των 50μ. πεταλούδα γυναικών, η Άννα Ντουντουνάκη έμεινε στη 16η και τελευταία θέση με χρόνο 26.75, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πιο αργά σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό. "Δεν έχω να πω κάτι πέραν του ότι απλά δεν είμαι ευχαριστημένη. Ήθελα και περίμενα κάτι πολύ καλύτερο. Ξέρω ότι στόχος μου ήταν πάντα το 100άρι, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα", είπε η Χανιώτισσα κολυμβήτρια, που φέτος πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 26.47.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)