to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 21.10.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στον ΣΚΑΪ ομολογούν λογοκρισία και διώξεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα (βίντεο)

Αυτή η συνομιλία on camera και on air είναι, ίσως, η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα την εποχή Μητσοτάκη κατέχει επάξια την 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου


Μέσα σε λίγα λεπτά οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ που έβγαζαν πύρινους λόγους κατά των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι κατέταξαν την Ελλάδα στον πάτο των χωρών όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου, έκαναν σκόνη τις απόψεις που διατύπωναν στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Αφορμή ήταν συζήτηση που είχαν στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, για τις σκληρές ερωτήσεις που δέχθηκε η Λιζ Τρας από τους Βρετανούς δημοσιογράφους με αποκορύφωμα την ερώτηση δημοσιογράφου του BBC που ρώτησε την απερχόμενη πρωθυπουργό της Βρετανίας: «Αισθάνεσαι ότι γελοιποιήθηκες;», με την Τρας να «παγώνει».

Η πρωινή παρέα του ΣΚΑΪ, Πορτοσάλτε, Οικονόμου, Παυλόπουλος, Κουτροκόη, εμφανίστηκε εκστασιασμένη από το θάρρος των Βρετανών δημοσιογράφων και μάλιστα του δημοσιογράφου του BBC που είναι η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Και οι τέσσερις διατύπωσαν την άποψη ότι δεν μπορεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει τέτοιες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, πολύ περισσότερο εάν είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ, της δημόσιας τηλεόρασης.


«Δεν μπορεί Έλληνας δημοσιογράφος να κάνει τέτοια ερώτηση στην Ελλάδα. Όχι γιατί θα φοβηθεί ο δημοσιογράφος στην Ελλάδα αλλά γιατί θα εξοβελιστεί με την πρώτη όποιος διατυπώσει τέτοια ερώτηση», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε και συμπλήρωσε ότι δεν αντέχει το πολιτικό μας σύστημα.

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Άκης Παυλόπουλος ο οποίος είπε ότι εάν έκανε τέτοιες ερωτήσεις Έλληνας δημοσιογράφος «την επόμενη μέρα, οποιοσδήποτε τολμούσε να κάνει την ερώτηση θα του έβαζαν ταμπέλα ότι είναι βαλτός και πληρωμένος».

Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που όλο αυτό τον καιρό εξαπολύουν επιθέσεις και κατασυκοφαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα ΜΜΕ και δημοσιογράφους καταγγέλλουν τον ασφυκτικό κλοιό του Μαξίμου σε όσους δημοσιογράφους δεν συμμετέχουν στον «θίασο» των αποθεωτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατέρριψαν το επιχείρημα περί Ελευθερίας του Τύπου στη χώρα μας.

Παρακολουθείστε τον απολαυστικό διάλογο στο βίντεο που ακολουθεί:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)