to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:39 | 28.06.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ξημερώματα η απόφαση για δημοψήφισμα

Τη διαβεβαίωση ότι θα ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του σύμφωνα με το Σύνταγμα, ιδίως κατά τις διατάξεις του άρθρου 44 παράγραφος 2 εδάφιο α', αναφορικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του - τα ξημερώματα - με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η επικεφαλής του κοινοβουλίου παρέδωσε στον Πρόεδρο την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α' του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος υπενθύμισε εξάλλου ότι «η αρχαία Ελλάδα ήταν εκείνη η οποία υπήρξε η κοιτίδα της άμεσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έχω την χαρά και την τιμή να σας εγχειρίσω την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμη εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή.

»Είχα την τιμή να είμαι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής που υπέγραψε μια τέτοια απόφαση. Θα έχετε την τιμή και την χαρά να είσαστε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα ενεργοποιηθεί αυτή η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την θεσμική επαγρύπνηση λόγω της ευθύνης και για την θεσμική σας εγρήγορση και εύχομαι όλοι οι πραγματικοί Θεσμοί να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώνουν αυτό που αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της Δημοκρατίας και είναι η λαϊκή κυριαρχία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)