to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 10.06.2019

Πολιτική

Στον ΠτΔ ο Αλ.Τσίπρας: Εκλογές για να μη διαταραχθεί η πορεία της Οικονομίας (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10/6 στο Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών


Επικαλούμενος την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της Εθνικής Οικονομίας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας 10/6 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών (οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου) για την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας από την ημέρα των Ευρωπαϊκών Εκλογών δημιουργήθηκε μια Συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, περίπου τεσσάρων μηνών, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της Εθνικής Οικονομίας, δεδομένου ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο, ο οποίος δεν πρέπει επ΄ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του Ελληνικού Λαού θα διακινδύνευαν. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι από το βράδυ των Ευρωπαϊκών Εκλογών είχε προαναγγείλει ότι προτίθεται να ζητήσει την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών.

«Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν Εθνικές Εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο σχετικός Νόμος, για την ανανέωση της λαϊκής εντολής» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως, άλλωστε, το άρθρο αυτό έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική.

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε συγκριμένα ο πρωθυπουργός, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Τι σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου και πάλι με την ψήφο του θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Όπως σχολίασε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά: «Ό,τι και να επικαλείται προσχηματικά ο κ. Τσίπρας, η αλήθεια για τις πρόωρες εκλογές είναι μια. Σύρθηκε στις κάλπες από την ηχηρή  αποδοκιμασία του Ελληνικού λαού. Απέτυχε, ηττήθηκε, φεύγει».

Δήλωση πραγματοποίησε και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας:

«Σήμερα είναι και ουσιαστικά η πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι απόψε. Είναι πολύ σημαντικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι που συμπαραταχτήκαμε μαζί, που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται απόψε εδώ. Μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία, ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου θα δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και στο λαό.

Όλοι μας ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Όλοι ξέρουμε ότι ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα του κατεστημένου. Όλοι ξέρουμε επίσης και διαισθανόμαστε ότι τα αναχώματα που στήνονται κάθε φορά πριν τις εκλογές, όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται το επόμενο διάστημα. Αυτό που είναι παρόν, αυτό που είναι εδώ, θα είναι πάντα εδώ δίπλα στο λαό, στήριγμα της λαϊκής πάλης, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Στις 7 του Ιούλη λοιπόν, να δώσουμε αυτή τη μάχη, έτσι ώστε να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη βουλή, που θα υπερασπιστεί τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, για να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στο λαό μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)