to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 12.06.2013

Πολιτική

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


"Φοβάμαι ότι έχουμε ένα πλήγμα στη δημοκρατία, είναι υποβάθμιση του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας" είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κάρολο Παπούλια σημειώνοντας ότι "δεν είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων". Επίσης, κάλεσε τους πολίτες, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα και στην ελευθερία του λόγου. 

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας παραδέχθηκε ότι "η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια", ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να αναπέμψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση:

"Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για το πολίτευμά μας", είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας σε ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία. "Καλούμε όλους τους εργαζομένους της χώρας να αγωνιστούν πλάι στους εργαζομένους της δημοσίας τηλεόρασης που βρίσκονται σε όλα τα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.  

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας του να διερευνήσει τις παράνομες πράξεις της διακοπής του σήματος της ΕΡΤ αλλά και την εντολή για εκκένωση του κτιρίου του Ραδιομεγάρου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πρόταση μομφής στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, αλλά την κυβέρνηση δε θα την ρίξουν οι μαριονέτες του κ. Σαμαρά, αλλά ο ελληνικός λαός".   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)