to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 25.08.2015

Κοινωνία

Στον Πειραιά το "Βενιζέλος" με 2.500 πρόσφυγες- Άκαρπες οι έρευνες του λιμενικού για τους 4 αγνοούμενους

Συνεχίζει τα δρομολόγια το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη πρόσφυγες από τη Συρία - Στο λιμάνι της Καβάλας αποβιβάστηκαν 450 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν από τη Μυτιλήνη με το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος»


φωτ. αρχείου
 

Νεότερη ενημέρωση:

Κομισιόν: 30 εκατ. ευρώ για το μεταναστευτικό θα λάβει η Ελλάδα

Πολύ κοντά στην αποδέσμευση βοήθειας, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος, Νατάσα Μπερτρό, σήμερα στις Βρυξέλλες.

---------
Στο λιμάνι της Καβάλας αποβιβάστηκαν 450 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν από τη Μυτιλήνη με το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος». Περισσότερα
---------

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2.489 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στο λιμάνι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, ενώ έχουν διατεθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, λεωφορεία για τη μεταφορά των μεταναστών – προσφύγων στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο δρομολόγιο του «Ελ. Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη προς τον Πειραιά.

-----------

Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων προσφύγων, που μαζί με άλλα 10 άτομα επέβαιναν σε σκάφος που αναποδογύρισε χθες τα ξημερώματα στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης.

Από τη θαλάσσια περιοχή ανασύρθηκαν χθες οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών, ενώ πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό διέσωσε 8 μετανάστες από τους 14 συνολικά, που επέβαιναν στο σκάφος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)