to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στον νέο ΣΥΡΙΖΑ η λύση για τους πολλούς

Το θατσερικό οικονομικό πρόγραμμα του Μητσοτάκη αποτελεί την καρδιά της στρατηγικής του. Στρατηγική που «διανθίζεται» με ένα πρωτοφανή αυταρχισμό και καταστολή.


Το είπαμε από την αρχή. Από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Μητσοτάκης. Ότι θα έρθουν μαύρες μέρες για την πλειονότητα της κοινωνίας. Δεν είμαστε μάντεις. Απλά γνωρίζαμε τι εκπροσωπεί ιδεολογικά ο Μητσοτάκης. Ότι είναι φανατικός οπαδός του Μίλτον Φρίντμαν και καλός μελετητής των οικονομικών δογμάτων της Σχολής του Σικάγο.

Όταν λοιπόν ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία εφάρμοσε και  εφαρμόζει αυτά τα άκρως νεοφιλελεύθερα δόγματα.  Ανακατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και οικονομικά ισχυρών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού. Η πράξη, η κυβερνητική του πρακτική αποδεικνύει το τεράστιο μέγεθος της εξαπάτησης του λαού προεκλογικά. Ελεγε 4% ανάπτυξη και ενίσχυση της μεσαίας τάξης.  Προεκλογικά συνθήματα που «πέρασαν» σε πολλούς ψηφοφόρους τα μέσα ενημέρωσης των Μαρινάκηδων και των Αλαφούζων. Τα μέσα αυτά που και τώρα προσπαθούν να κάνουν το μαύρο – άσπρο, αλλά μάταια.

Οι πολίτες αρχίζουν να βλέπουν την …τσέπη τους πλέον. Η 13η σύνταξη που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το Πάσχα του 18 και το ψήφισε ως μόνιμο μέτρο, πάει περίπατο. Το κοινωνικό μέρισμα που για 3 χρόνια το έπαιρναν 1,2 εκατομ. πολίτες τώρα αφορά 25 χιλιάδες πολίτες Το πλεόνασμα το δίνουν σε φοροαπαλλαγές που αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα στο 2,5 % των επιχειρήσεων που θα δουν μεγάλη μείωση φόρων. Η ίδια λογική με την μείωση του ΕΝΦΙΑ όπου ωφελούνται μόνο οι μεγάλες ιδιοκτησίες. Τελικά η κατώτερη εισοδηματικά τάξη  αλλά και η «μεσαία τάξη» στην οποία ανήκουν πολλοί μισθωτοί και συνταξιούχοι και στην οποία επένδυσε ο Μητσοτάκης, διαπιστώνουν   σιγά – σιγά την απάτη του πρωθυπουργού. Ο προυπολογισμός είναι μόνο η αρχή . Στην πορεία θα δουν και άλλα μέτρα υπέρ των οικονομικών ελίτ που ως «αντιστάθμισμα» θα έχουν νέα εισοδηματική αφαίμαξη των πολλών.

Το θατσερικό οικονομικό πρόγραμμα του Μητσοτάκη αποτελεί την καρδιά της στρατηγικής του. Στρατηγική που «διανθίζεται» με ένα πρωτοφανή αυταρχισμό και καταστολή. Ο Χρυσοχοίδης οργιάζει με τα ΜΑΤ.  Ο Πέτσας φτάνει στο σημείο  , με την έγκριση βέβαια του πρωθυπουργού , να  επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά.  Ο Δένδιας φαντάζει …ζαλισμένος με την έλλειψη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική. Ο Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας.


Οσο περνάει ο καιρός τόσο θα αποκαλύπτεται το αποκρουστικό πρόσωπο,  ο νεποτισμός της κυβέρνησης Μητοστάκη. Αλλά και τόσο περισσότερο θα οργιάζουν σε παραπληροφόρηση τα  «υπερόπλα»  του Κυριάκου,  οι διάφοροι Μαρινάκηδες. Οσο ξεγυμνώνεται η κυβέρνηση τόσο θα ενεργοποιείται το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αλλωστε η Γεννηματά είναι  ….εδώ.


Οσοι ευελπιστούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα πέσει σαν ώριμο φρούτο λόγω της αντιλαικής της πολιτικής, αυταπατώνται. Μόνο ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με την προώθηση ενός εναλλακτικού,  ρεαλιστικού αλλά και ριζοσπαστικού  προγράμματος  μπορούν να εξουδετερώσουν τα στηρίγματα του Μητσοτάκη, τα «υπερόπλα» του και  να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Στον νέο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η λύση για τους πολλούς. Γι' αυτό και η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)