to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 11.10.2013

Πολιτική

Στον μπαξέ του νεοναζισμού φύτρωσαν και οι «Μαιάνδριοι» του Περίανδρου

Το πάλαι ποτέ... πρωτοπαλίκαρο του έγκλειστου πλέον αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο Περίανδρος, έχει τη δική του νεοναζιστική ομάδα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα των Συντακτών


Δεύτερο κύμα νεοναζιστών; 

Το κενό της Χρυσής Αυγής θέλουν να καλύψουν οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, των οποίων ηγείται το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος. Η χαλαρή αντιμετώπισή τους από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια

 

Του Δημήτρη Αγγελίδη

Να παρουσιαστούν ως οι αυθεντικοί εκφραστές του ναζισμού στην Ελλάδα επιχειρούν τους τελευταίους μήνες οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, ομάδα που συσπειρώνεται γύρω από τον Περίανδρο, κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου και τώρα διακηρυγμένο εχθρό του, που καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998 στην Ευελπίδων.

Εκμεταλλευόμενοι αρχικά το κύμα ανόδου της Χ.Α. και επιχειρώντας τώρα να εμφανιστούν ότι καλύπτουν το όποιο κενό αφήνει στον ναζιστικό χώρο η σύλληψη των μελών της, πυκνώνουν τη δραστηριότητά τους: αναγραφή απειλών σε χώρους αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, κάψιμο αντιφασιστικών πανό που βιντεοσκοπείται για να αναρτηθεί στο μπλογκ τους υπό τους ήχους εμβατηριακού σκληρού ροκ, ιδεολογική προπαγάνδα, αλλά και ολόκληρο εγχειρίδιο «παράνομης, αόρατης άμεσης δράσης», με οδηγίες συνωμοτικής δράσης, ασφαλούς στρατολόγησης μελών και εκτέλεσης στόχων.

Κόντρα με τη Χ.Α.

«Ατάκες σαν “αυτά τα χέρια μπορεί να χαιρετούν έτσι (εθνικοσοσιαλιστικά) αλλά είναι καθαρά χέρια” θυμίζουν παλαιόν περιοδεύοντα θίασον εις επαρχίαν! Ο χαιρετισμός της τεταμένης δεξιάς είναι ο Εθνικοσοσιαλιστικός χαιρετισμός, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει! Ολα αυτά κάποτε θα πρέπει να αποκαλυφθούν πλήρως, ίσως πιο γρήγορα τώρα, αφού ο ίδιος ο “Αρχηγός” απεκήρυξε τον Εθνικοσοσιαλισμό και δεν χρειάζεται εμείς να πούμε πολλά αλλά ίσως μόνον τα απαραίτητα. Αυτά που ο κόσμος δεν ξέρει ή δεν φαντάζεται. Εν πάση περιπτώσει όμως έχεις δίκιο κύριε “Αρχηγέ” της Χ.Α.: ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ…», σχολιάζει κείμενο στο μπλογκ του Μαύρου Κρίνου, συγκοινωνούντος δοχείου των Μαιάνδριων.

Με δυσκολία κρύβεται η πικρία για το προβάδισμα στον χώρο της Χ.Α., την οποία κατατάσσουν στην «αστική ακροδεξιά» και την κατηγορούν ως υπέρμαχο του συστήματος, σε κείμενα όπως αυτό: «Από το βαθύ παρελθόν μέχρι σήμερα πολλοί είναι οι “φίλοι” που μας πλησίασαν φορώντας προσωπεία. Πάντα ξεγελιόμασταν και πάντα ήμασταν οι χαμένοι. Αξιοπρέπεια! Αυτό πρέπει να ανασύρουμε από τα βάθη της Ελληνικής ψυχής μας».

Με ιδεολογικές αναφορές στον Γκρέγκορ Στράσερ, ηγετική μορφή του ναζιστικού κόμματος αλλά και εσωκομματικός αντίπαλος του Χίτλερ, που συνελήφθη τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών και πυροβολήθηκε στο κελί του με εντολή του Χίτλερ το 1934, και αντλώντας κείμενα από μια δεξαμενή ετερόκλητων συγγραφέων και διανοούμενων (μεταξύ άλλων, ο Ιωάννης Συκουτρής, ο Σελίν, ο Εζρα Πάουντ, ο Δημήτρης Λιαντίνης, ο Κώστας Καρυωτάκης, ο Κωστής Παλαμάς), των οποίων το έργο διαστρέφουν για να το φέρουν στα μέτρα τους, αυτοπροσδιορίζονται ως Εθνικοκοινωνιστές – Εθνικοσοσιαλιστές.

Οι αγεφύρωτες αντιφάσεις καταλήγουν φυσικά στην πιο σκληροπυρηνική ξενοφοβία και το λυσσαλέο μίσος σε κάθε τι διαφορετικό: «Το εθνικιστικό χάος θα βασιλεύει μέχρι να αναδυθεί η σιδηρά τάξη του», γράφουν.

Σκληροί ιδεολόγοι

Κι ακόμα: «Θολοκουλτούρα, ψευτοανθρωπισμός, επιλεκτική ψευτοαλληλεγγύη, απολίτιστοι που μιμούνται τους πολιτισμένους, απάνθρωποι-υπάνθρωποι που μιμούνται τους ανθρώπους, θηλυπρεπείς που καραδοκούν να μεταλλάξουν τα παιδιά μας, δεν υποτιμούμε κανέναν… Αντιθέτως ορθωνόμαστε ζωντανό τείχος μπροστά τους… Το τείχος αυτό πρέπει να είναι ΑΟΡΑΤΟ! Δεν αυτοπροβαλλόμαστε. Το όπλο αυτό πρέπει να μείνει στα χέρια μας. Ετσι θα τους αιφνιδιάζουμε. Κι έτσι -μέσα από την ψυχή μας- θα ξεκινήσουμε αυτόν τον “πόλεμο”».

Τις οδηγίες για τον… «πόλεμο» τις δίνει το «Εγχειρίδιο βιωματικών εμπειριών των μαχητών μας (Α.Μ.Ε.) για τους νέους και όχι μόνο συναγωνιστές που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον Ριζοσπαστικό Εθνικισμό» με αναλυτικές συμβουλές συνωμοτικής στρατολόγησης, προετοιμασίας για δράση, κάλυψης των ιχνών. «Δεν χρειάζεται παραπάνω από έναν ολέθριο συνδετικό κρίκο με το κράτος που να λειτουργεί υπονομευτικά εντός του πυρήνα, ώστε να βρεθείτε άπαντες σε κάποιο από τα κελιά της φυλακής» λένε.

Θα ασχοληθούν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αντιρατσιστικές μονάδες της αστυνομίας και η Δικαιοσύνη ή περιμένουν και αυτή τη φορά να χυθεί πρώτα αίμα μετανάστη ή Ελληνα;

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά:

Οι φασίστες στοχοποιούν την Αριστερή Ενότητα Παντείου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)