to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:54 | 15.04.2015

Πολιτική

Στον Λευκό Οίκο ο Γ. Βαρουφάκης, θα συναντηθεί με Ομπάμα, Μπάιντεν

Ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Στον Λευκό Οίκο θα βρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης, ο Γ. Βαρουφάκης, για να παραστεί στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα έχει συνομιλία με με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στη σύνοδο θα βρίσκεται και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γ. Βαρουφάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», που διοργανώνεται στο πλαίσιο συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings.

Στο επίκεντρο της θεματικής ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Μετά την ομιλία του, αναμένεται ότι θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Κεμάλ Ντερβίς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών: 

Την Πέμπτη 16/04/2015:

-Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί  στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο   για  τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και  κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Barack Obama.

 -Νωρίτερα, στις 14.30 μ.μ, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Brookings στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της». Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal DerviΊ και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό. (Την ίδια μέρα στο Ινστιτούτο Brookings θα μιλήσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schδuble)

Την Παρασκευή 17/04/2015:

-Στις  10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  κ. Mario Draghi.

-Στις 16.30 το απόγευμα  θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών κ. Jack Lew.

Και αμέσως μετά, στις 18.00, με  τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ. Pier Carlo Pandoan.

Το Σάββατο 18/04/2015, μετά τη λήξη της Συνόδου ο υπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)