to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 05.12.2019

Πολιτισμός

«Στον ίσκιο της πυρκαγιάς»: Νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου

Σε μετάφραση του Γιάννη Καυκιά


Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 28.11.2019 Hervé Le Corre Στον ίσκιο της πυρκαγιάς

Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς

Δεκέμβριος 2019 σελ. 520, τιμή 19,08 €

Στο Παρίσι, τις τελευταίες δέκα μέρες της Κομμούνας. Στους δρόμους της πόλης που βομβαρδίζεται ασταμάτητα, ανάμεσα στα οδοφράγματα που υψώνονται παντού, γυροφέρνει το κακό. Νεαρές κοπέλες εξαφανίζονται, απάγονται από ένα άτομο τόσο διεστραμμένο όσο κι αποκρουστικό. Ανάμεσά τους και η Καρολίν, η αγαπημένη του Νικολά Μπελέκ που μάχεται από τις γραμμές των Κομμουνάρων.

Ο Αντουάν Ροκ, στον οποίο η Κομμούνα ανέθεσε το πόστο του επιτρόπου για την ασφάλεια, αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Κινούμενος από τη συναίσθηση του καθήκοντος, αναζητεί τη νεαρή γυναίκα αψηφώντας τις οβίδες, τις πυρκαγιές, τις μαζικές εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες... Κι ενώ το Παρίσι καίγεται, η Καρολίν παλεύει για να επιζήσει, έγκλειστη, κι ύστερα «ξεχασμένη» σ’ ένα υπόγειο κάτω από γκρεμισμένες πολυκατοικίες. Ένας απεγνωσμένος αγώνας με το χρόνο αρχίζει, την ίδια ώρα που η Κομμούνα ψυχορραγεί...

Ο Ερβέ Λε Κορ περιγράφει τα σκοτάδια και τα (αχνά) φώτα με τεράστια μυθιστορηματική δύναμη.

L’Express

Ένα εξαιρετικό νουάρ και ιστορικό μυθιστόρημα [...] ένα από τα πολύ μεγάλα μυθιστορήματα του 2019.

Europe 1

Εξόχως πολιτικό, βαθύτατα μελαγχολικό. [...] Μυθιστόρημα κόκκινο και μαύρο, το Στον ίσκιο της πυρκαγιάς περιγράφει με σπάνια δύναμη τις επαναστατικές ελπίδες των Κομμουνάρων, το χαρούμενο ιδανικό μιας πιο δημοκρατικής, πιο ισότιμης κοινωνίας, που θα το καταπνίξει, όπως ξέρουμε, η βαρβαρότητα της «Ματωμένης Εβδομάδας».

Télérama


Ο Ερβέ Λε Κορ είναι μια από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου γαλλικού νουάρ μυθιστορήματος. Έχει τιμηθεί με όλα τα μεγάλα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα μυθιστορήματά του Μετά τον πόλεμο και Περνώντας τους λύκους για σκυλιά γνώρισαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία και θερμότατη υποδοχή από την κριτική. Μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Ο Ερβέ Λε Κορ ζει στην περιοχή του Μπορντό, όπου διαδραματίζονται πολλά από τα μυθιστορήματά του. Στα ελληνικά, όλα τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)