to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 10.07.2013

Πολιτική

Στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΚΟΑ

Ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΚΟΑ, που αποφάσισε,εν όψει του 1ου (ιδρυτικού) Συνεδρίου του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρώσει τον κύκλο της αυτόνομης πολιτικής δράσης και λειτουργίας και να ενταχθεί εντάσσεται πολιτικά και οργανωτικά στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ των μελών.


Πιο συγκεκριμένα:

- Η ΑΚΟΑ επιβεβαιώνει τις προηγούμενες αποφάσεις της για την πλήρη και αποκλειστική ένταξη στον ενιαίο, πολυτασικό ΣΥΡΙΖΑ και την ισότιμη συμμετοχή των μελών της ως φυσικών προσώπων στις οργανωτικές δομές και τις πολιτικές λειτουργίες του νέου φορέα, χωρίς ειδικά προνόμια και ποσοστώσεις, με βάση την αρχή «ένα μέλος, μία ψήφος».

- Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της ΑΚΟΑ, από κοινού με τα χιλιάδες άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά, συμμετέχουν στο δημοκρατικό διάλογο και την όσμωση των ιδεών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας και ενισχύοντας τη συγκρότηση του ανοιχτού πολιτικοϊδεολογικού ρεύματος της ΑΝΑΣΑ.

- Ανεξάρτητα από την απόφαση για τις δικές της λειτουργίες, η ΑΚΟΑ εξακολουθεί να υποστηρίζει την αναγκαιότητα εύλογου μεταβατικού διαστήματος για άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που επιφυλάσσονται ως προς την αυτοδιάλυσή τους, θέση που έχει διατυπωθεί δημοσίως και από την ΑΝΑΣΑ.

- Η ΑΚΟΑ καλεί όλα τα μέλη της, όσους/ες συμμετείχαν στην χθεσινή διαδικασία καθώς και όσους/ες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, σε Πανελλαδική Συνάντηση τον Οκτώβρη με θέμα τη λειτουργική, πολιτική και ιστορική αποτίμηση της 22χρονης πορείας της.

Σήμερα, ημέρα έναρξης του 1ου Συνεδρίου του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, με συγκίνηση και περηφάνεια συμμετέχουμε στην ιστορική αυτή διαδικασία. Για την ΑΚΟΑ, η ίδρυση ενιαίου πολιτικού υποκειμένου μέσα από την ανασύνθεση της ευρύτερης ανανεωτικής, ριζοσπαστικής, οικολογικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, με όραμα την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία και στόχο την αλλαγή των συσχετισμών εξουσίας στην κοινωνία και την ανάδειξη της αριστεράς σε ηγεμονική δύναμη, ήταν σκοπός και λόγος ύπαρξης και δράσης, ρητά διακηρυγμένος από το 2006.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τίθεται προ των ευθυνών του, απέναντι στις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που ποδοπατείται βίαια από την επέλαση του άγριου νεοφιλελευθερισμού και τις μνημονιακές πολιτικές, αναλαμβάνοντας, ενισχυμένος από τις ενωτικές του διαδικασίες, τον αγώνα της ανατροπής. Στην υπόθεση αυτή η ΑΚΟΑ προσφέρει ανεπιφύλακτα όλες της τις δυνάμεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)