to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 23.10.2018

Πολιτική

Στον Ελαιώνα ο Δ. Βίτσας μαζί με τον Πορτογάλο ΥΠΕΣ (βίντεο)

«Η αλήθεια είναι ότι με την Πορτογαλία συνεργαζόμαστε στενά ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αν είναι δυνατόν, ένας νέος κανονισμός του Δουβλίνου και συγχρόνως πιστεύουμε κι οι δύο ότι δεν υπάρχει λύση αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής


(φωτογραφία athina984.gr)

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας μαζί με τον Πορτογάλο υπουργό Εσωτερικών, Εντουάρντο Καμπρίτα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Εντουάρντο για την επίσκεψή του. Χθες ήταν στη Σάμο, σήμερα είναι στον Ελαιώνα και θα έχει συναντήσεις και με τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Χαρίτση, και με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την κ. Γεροβασίλη.

Η αλήθεια είναι ότι με την Πορτογαλία συνεργαζόμαστε στενά ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, αν είναι δυνατόν, ένας νέος κανονισμός του Δουβλίνου και συγχρόνως πιστεύουμε κι οι δύο ότι δεν υπάρχει λύση αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη και ανακατανομή. Είναι καλό που είδε δύο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή τι γίνεται στη Σάμο, τι γίνεται στον Ελαιώνα, και χθες είχαμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση και έδειξε και την αγάπη του προς την Ελλάδα -ανταποκρινόμαστε κι εμείς με την αγάπη μας προς την Πορτογαλία- άλλωστε μία εποχή είχαμε τον ίδιο προπονητή στην Εθνική Ελλάδας και τώρα στην Εθνική Πορτογαλίας. Κι είναι δεδομένη η κοινή μας προσπάθεια στα ευρωπαϊκά προβλήματα να υπάρχουν ευρωπαϊκός λύσεις», επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, τόνισε: «Υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Η Πορτογαλία ήταν η πέμπτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε τους περισσότερους ανθρώπους από τα hotspots στην Ελλάδα και συμμετείχε στα ευρωπαϊκά προγράμματα μετεγκατάστασης». Και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε και αναγνωρίζουμε τον δραματικό ρόλο που η ελληνική κυβέρνηση κι οι Έλληνες έχουν διαδραματίσει υποδεχόμενοι τους πρόσφυγες. Η θέση μας είναι αρκετά καθαρή. Εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα ευρύ ευρωπαϊκό πρόβλημα και χρειάζεται μία συλλογική ευρωπαϊκή απάντηση με βάση τις αρχές του καταμερισμού της ευθύνης και της αλληλεγγύης. Αυτός είναι κι ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ».

Ο κ. Καμπρίτα περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στο σχολείο ελληνικής γλώσσας, που λειτουργεί στη δομή, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στον χώρο υποδοχής ασυνόδευτων ανηλίκων. Εκεί συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους εθελοντές, καθώς επίσης και με πρόσφυγες. Στη συνέχεια πρόκειται να έχει συναντήσεις με τον κ. Χαρίτση και την κ. Γεροβασίλη (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)