to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 29.11.2022

Κοινωνία

Στον Εισαγγελέα το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου»

Το προανακριτικό υλικό από τις έρευνες που διενήργησαν τα κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στην Κιβωτό του Κόσμου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στα χέρα της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Οι έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας σε κέντρο Αθήνας, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Παράλληλα οι δικαστικές Αρχές έχουν στην κατοχή και διενεργηθείσα αλληλογραφία προκειμένου να την αξιολογήσουν.

Πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Μεγάλο χρηματικό ποσό εντόπισε στον Κολωνό η Οικονομική Αστυνομία μετά την έφοδο

Μετά από την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε ακίνητα της δομής την Τρίτη, βρέθηκε πολύ μεγάλο ποσό, ενώ οι έλεγχοι των Αρχών τις τελευταίες ημέρες για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου είναι σαρωτικοί. 

Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εύρεση 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Πάντως, υπολογίζεται πως το ποσό που υπήρχε σε λογαριασμούς αγγίζει οκταψήφιο αριθμό.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες που εντοπίστηκαν.

Αυτό που επισήμαναν αρμόδιες πηγές είναι ότι θα ελεγχθούν τα πάντα. «Οτιδήποτε ανήκει στην ιδιοκτησία των συγκεκριμένων προσώπων θα ελεγχθεί, είτε αυτό είναι σπίτι, είτε αυτό είναι εγκαταστάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες εκτός από την περιοχή της Αττικής μεταξύ άλλων και στην Καλαμάτα αλλά και στην Χίο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)