to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:49 | 04.11.2014

πηγή: atpreveza.gr

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα Πρέβεζας μαθητές και διευθυντές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη

Το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας κ. Βαγγέλη Μάστακα «επισκέφθηκαν» το πρωί της Τρίτης, μαθητές σχολείων της Πρέβεζας που τελούν υπό κατάληψη, εκπρόσωποι από τα 15μελή συμβούλια των σχολείων αυτών, οι διευθυντές των σχολείων, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Παναγιώτης Λελοβίτης, με αντιπροσωπεία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και γονείς.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι παραπάνω παρόντες στο γραφείο του Εισαγγελέα, ειδοποιήθηκαν από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας διεύθυνσης της Π.Ε. Πρέβεζας, πως ο κ. Μάστακας τους καλεί στο γραφείο του.


Παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία της συνάντησης επικράτησε ένταση, ο κ. Εισαγγελέας επισήμανε πως σε καμία περίπτωση αυτή η συνάντηση δεν αποτελεί εισαγγελική παρέμβαση-κλήτευση για τις καταλήψεις αλλά μια ενημέρωση προς τους μαθητές, καλώντας τους να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλέσουν ζημιές στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, διότι θα κληθούν να τις πληρώσουν οι ίδιοι.

IMG 8176

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μάστακας σημείωσε πως είναι θεμιτό οι μαθητές να έχουν αιτήματα, χωρίς να πει αν είναι δίκαια ή άδικα και τους επανέλαβε πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί αλλά και τους ίδιους τους συμμαθητές τους. Είπε στα παιδιά πως είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε προκύψει.

Διαφορετική προσέγγιση στο θέμα έχει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Παναγιώτης Λελοβίτης, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνάντηση. Το atpreveza επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ, ο οποίος μας ανέφερε: «Ειδοποιηθήκαμε μέσω της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως μας καλεί ο Εισαγγελέας και πρέπει να παραστούμε στο γραφείο του. Αυτό που μεταφέραμε ως ΕΛΜΕ στον κ. Εισαγγελέα, είναι πως αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη και εντάσσεται σε μία λογική κατατρομοκράτησης των παιδιών. Γενικότερα θεωρούμε απαράδεκτο, να σέρνονται παιδιά-μαθητές στα εισαγγελικά γραφεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ψυχοσύνθεση ενός εφήβου. Θεωρώ πως δείξαμε σθεναρή στάση ως ΕΛΜΕ, μαζί με τα παιδιά, ώστε να σπάσει αυτό το κλίμα φόβου που πάει να δημιουργηθεί. Από τη στιγμή που η σημερινή... συζήτηση προήλθε από... πρόσκληση, δεν αντιλαμβάνομαι το υποχρεωτικό του πράγματος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Πάτσης, Παναγιώτης Τσόγκας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)