to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:29 | 10.10.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τα στοιχεία για το χαράτσι

Σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς σκοτεινά σημεία αναμένει η ΓΕΝΟΠ σε σχέση με τα στοιχεία που παρουσίασε προχθές για τη μείωση στο χαράτσι μεγαλοεπιχειρηματιών, με κυβερνητική απόφαση, ενώ ανακοινώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα.


Όπως τονίζει η ΓΕΝΟΠ, τα στοιχεία που παρουσίασε το προεδρείο της φαίνεται ότι προκαλούν σοβαρούς τριγμούς στο πολιτικό σύστημα και προσθέτει: “Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Τώρα γνωρίζει”. Οι αποκαλύψεις για τις μειώσεις του τέλους ακινήτων έως 60% στις μεγάλες επιχειρήσεις προκαλούν τρόμο σε όλους όσοι εμπλέκονται στην σκανδαλώδη, αντισυνταγματική και σαφώς ταξική διάκριση, αναφέρεται, “όταν μάλιστα μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλλουν στο ακέραιο ποσοστό το δυσβάσταχτο τέλος”.


Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που από συγκεκριμένους κύκλους επιχειρείται, με τη μέθοδο του αχταρμά, να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.


Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζει ότι το συνδικάτο αφενός κατήγγειλε τη σκανδαλώδη μείωση του τέλους ως πολιτική που ευνοεί ημέτερους του πολιτικού συστήματος “ολίγους και ισχυρούς”, και εμπαίζει τον λαό επιβάλλοντάς του συνθήκες οικονομικής-κοινωνικής εξόντωσης αφετέρου παρουσίασε στοιχεία που εγείρουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, παρουσιάζουν ξαφνική μείωση στα μέχρι πρότινος τετραγωνικά τους και άρα πληρώνουν μειωμένο τέλος, καθώς και για ακίνητα που παρουσιάζονται με μηδενικά τετραγωνικά και άρα δεν πληρώνουν τέλος. Όπως τονίζει, “από χθες αναμένουμε και θα αναμένουμε, όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δεν θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο”.

 

Τι απαντούν οι επιχειρηματίες

 

Πάντως, από πλευράς επιχειρηματιών, επισημαίνεται ότι έχουν πληρωθεί οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το ΕΕΤΗΔΕ, όπως εκδόθηκαν στο πλαίσιο του νόμου, ενώ γίνεται και διαχωρισμός σε περιπτώσεις που το τέλος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των χρησιμοποιούμενων εγκαταστάσεων οι οποίοι δεν ταυτίζονται με τους επιχειρηματίες, οπότε καταβάλλεται από τους πρώτους.


Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος δήλωσε σχετικά ότι “το μέσω της ΔΕΗ εισπραττόμενο τέλος καταβλήθηκε μέχρι κεραίας, όπως αυτό προέκυπτε και αναγραφόταν στους σχετικούς λογαριασμούς. Είμαι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις μου όπως αυτές απορρέουν από τον ισχύοντα νόμο. Η εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση αυτή, χωρίς πραγματική βάση, μόνον κακόβουλη και ύποπτη μπορεί να χαρακτηρισθεί”.

Αντίστοιχα, από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα ανακοινώθηκε ότι “κατέβαλαν τόσο για το 2011 όσο και για το 2012 κανονικά, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, το ΕΕΤΗΔΕ, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Διαθέτουμε δε όλα τα ακριβή αντίγραφα των εξοφλημένων λογαριασμών της ΔΕΗ, όπου και περιλαμβάνεται το ανωτέρω τέλος. Για τον λόγο αυτό σάς καλούμε να ανασκευάσατε στο ορθό τις δημοσιεύσεις που αφορούν τα εκπαιδευτήριά μας, καθώς η ύπαρξή τους πλήττει τη φήμη και το όνομα των εκπαιδευτηρίων μας, που λειτουργούν εδώ και 40 έτη νομίμως στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας”.


Για ψευδή στοιχεία από πλευράς ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο η εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ, που εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και επισημαίνει ότι “η εταιρεία είναι ενοικιάστρια του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται και όχι ιδιοκτήτρια και υπό αυτή την έννοια δεν υπόκειται στην υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων”. Επίσης, η εταιρεία σημειώνει ότι “θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος της”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)