to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 03.12.2018

Κοινωνία

Λευκίμμη Κέρκυρας: Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να σπέρνει το μίσος και τον θάνατο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη γης στην Κέρκυρα, με δημόσιες καταγγελίες να «δείχνουν» ρατσιστικό έγκλημα, από γνωστό ακροδεξιό της περιοχής - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη


Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη γης στην Κέρκυρα, με δημόσιες καταγγελίες να «δείχνουν» ρατσιστικό έγκλημα, από γνωστό ακροδεξιό της περιοχής. Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα και να βγει η καταγγελία από την «Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη», για να ενημερωθεί το πανελλήνιο ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ρατσιστική δολοφονία. Όπως καταγγέλλουν, ο δράστης «είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας” και του “κλιμακίου” της Χ.Α. στη Λευκίμμη». 

Να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη για το ρατσιστικό έγκλημα στη Λευκίμμη της Κέρκυρας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρατσιστική δολοφονία στην Κέρκυρα αναφέρει:

Η στυγερή δολοφονία στη Λευκίμμη της Κέρκυρας του 63χρονου εργάτη Πετρίτ Ζίφλε είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα από μέλος της Χρυσής Αυγής για το οποίο πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, για μια ακόμη φορά, ότι η εγκληματική οργάνωση σπέρνει το μίσος, οπλίζοντας το χέρι ανθρώπων εναντίων ανθρώπων. Υπενθυμίζει, όμως, και την ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τον εθνικισμό και σε όσους καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Και βέβαια η καταδίκη του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους δεν πρέπει να γίνεται με μισόλογα και κατόπιν εορτής, αλλά να συνοδεύεται από τη διαρκή και καθημερινή πάλη ενάντια στις εκφάνσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, αναφέροντας τα εξής:

«Η φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής επιχειρεί με κάθε τρόπο να δηλητηριάσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους και στην περιοχή της Λευκίμμης. Ιδεολογία σύμφυτη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και που μοναδικούς εχθρούς βλέπει τους μετανάστες, τους αδύναμους και βέβαια τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές γιατί έτσι υπερασπίζονται τα αφεντικά, την εξουσία τους και τα κέρδη τους.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το ρόλο και τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λευκίμμης, αλλά και της ανοχής που έδειχναν απέναντί της "κινήματα" και πολιτικές δυνάμεις. Ήμασταν αυτοί που ανοίξαμε την πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή στο Ποτάμι της Λευκίμμης, που τον καταγγείλαμε από το βήμα της συγκέντρωσης και που αρνηθήκαμε να τον νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας όταν οι διοργανωτές είπαν ότι "στον αγώνα τους δεν περισσεύει κανείς".

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΝΔ που με τις πολιτικές τους ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού. Με "πυγμή" αντιμετωπίζουν καθαρίστριες που τις καταδικάζουν σε 15 χρόνια, αλλά η δίκη της Χρυσής Αυγής κρατάει για χρόνια.

Είναι απολύτως απαράδεκτη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Ζηνιάτη σε χθεσινοβραδινή εκπομπή (03/12/2018) του τηλεοπτικού σταθμού "Start", που επιχείρησε να συνδέσει τον φερόμενο ως δολοφόνο με το ΚΚΕ. Η προσπάθεια αυτή θυμίζει τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και έχει ως στόχο να εξισώσει το φασισμό με το σοσιαλισμό. Βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία όσοι προσπαθούν να σπιλώσουν το κόμμα που έδωσε και δίνει τη μάχη απέναντι στο φασισμό όχι με λόγια, αλλά με έργα.

Οι εργαζόμενοι του νησιού μας, οι άνεργοι, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την απομόνωση των φασιστών - ναζιστών από τους χώρους δουλειάς και κατοικίας, από σχολεία και σχολές, μέσα από το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τους Αγροτικούς και Φοιτητικούς Συλλόγους, τα Μαθητικά Συμβούλια, όπως έγινε πριν λίγες μόνο μέρες στα σχολεία της χώρας. Να βρεθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη δράση, στον αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας μας κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση, στην παραπέρα μείωση των απαιτήσεων, στα ψίχουλα που ονομάζουν "δίκαιη κατανομή" του πλούτου που παράγουμε.

Καταδικάζουμε κάθε εγκληματική ενέργεια που αποτελεί προϊόν της φασιστικής έκφρασης της αστικής πολιτικής. Κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να απενοχοποιήσει το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό και τα μορφώματά του. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με το ΚΚΕ για το δίκιο μας!».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ρατσιστικό έγκλημα

«Η στυγερή δολοφονία του 63χρονου εργάτη γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη δεν έγινε ούτε για προσωπικές ούτε για οικονομικές διαφορές. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα και το αναπαρέστησε, είναι γνωστός για την πολιτική του ταυτότητα. Υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στα εκλογικά κέντρα της Λευκίμμης και μέλος των «κλιμακίων» της Χρυσής Αυγής, όταν αυτή επισκεπτόταν την περιοχή. Το έγκλημα είναι καθαρά ρατσιστικό, καθώς είχε προηγηθεί διαπληκτισμός θύματος και δράστη, μετά από ύβρεις του δράστη, σε καφενείο του χωριού, καθώς και ξεκάθαρη απειλή του απέναντι στο θύμα για τη ζωή του» σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Η δολοφονία αυτή έπεται ως κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή (ιδιαίτερα στο χωριό του δράστη). Ταυτόχρονα, είναι πολιτικό παρεπόμενο της ύποπτης αδιαφορίας για την εμπλοκή της εν λόγω (εγκληματικής) οργάνωσης στα κινηματικά δρώμενα της περιοχής. Η φράση αποδοχής της Χρυσής Αυγής «τίποτα δεν μυρίζει, παρά μόνο το ποτάμι» έχει στοιχειώσει τις συνειδήσεις των πολιτών της Λευκίμμης, ως απάντηση στο «κάτι μυρίζει», για την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση- διαδήλωση στο Ποτάμι της Λευκίμμης. Κατά το ίδιο διάστημα από τότε υβρίζονται και απειλούνται όσοι τόλμησαν να επισημαίνουν τη δράση της, ενώ άλλοι κάτοικοι της Λευκίμμης, υπό το κράτος του φόβου και των απειλών, αρνούνται να τοποθετηθούν». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί άπαντες σε απομόνωση της Χρυσής Αυγής κι όσων κάλυψαν τη δράση της το προηγούμενο διάστημα.

Το ρατσιστικό έγκλημα

Διερχόμενος οδηγός αυτοκινήτου, εντόπισε το πρωί της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου, τον 63χρονο, στην Επαρχιακή οδό Δραγωτινών - Σπαρτερών στην νότια Κέρκυρα, θανάσιμα τραυματισμένο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος, το μεσημέρι τις Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018 πυροβόλησε τον 63χρονο με κυνηγετικό όπλο, στην περιοχή του τραχήλου και της δεξιάς κλείδας, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε κάλυκας κυνηγετικού όπλου, ο οποίος στάλθηκε για εργαστηριακή εξέταση.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες προς την κατεύθυνση των αιτιών του εγκλήματος, αλλά το έκανε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της το θύμα είναι ο εργάτης γης, Petrit Zifle, ή κύριος Πέτρος, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι και ότι ο κατ’ ομολογία δράστης είναι από το ακριβώς δίπλα χωριό.

Όπως καταγγέλει δημόσια η συλλογικότητα, «το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

«Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της “συνοδείας και του “κλιμακίου” της ΧΑ στη Λευκίμμη».

Σε διαφωνία «πολιτικού περιεχομένου» φαίνεται να οφείλεται η δολοφονία 63χρονου Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σπύρο Ζινιάνη που μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Ζινιάνη ο 63χρονος Αλβανός εργάτης εργάζονταν αρκετά χρόνια στην Κέρκυρα και φέρεται να δολοφονήθηκε από 44χρονο Κερκυραίο λόγω διαφορών «πολιτικού περιεχομένου», αφού ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες διαφώνησε με το θύμα στο καφενείο του χωριού με αφορμή τον θάνατο του Κατσίφα!

Ο Σπύρος Ζινιάνης ανέφερε ότι «ο δράστης δήλωνε χρυσαυγίτης» και σημείωσε ότι «μαρτυρίες των κατοίκων της Κερκυρας που τον φέρουν να ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές».

Πηγές: CorfuTVReal

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)