to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 06.05.2022

πηγή: Αυγή / avgi.gr

Κοινωνία

Νέα «επιτυχία» της ΕΛΑΣ: Στον εισαγγελέα με χειροπέδες 19χρονη που κατήγγειλε βιασμό της

Την περιπέτεια της 19χρονης, που υπέβαλε μήνυση στην Αθήνα καθώς στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προσπάθησαν να την αποτρέψουν, περιέγραψε η δικηγόρος της


Μια απίστευτη περιπέτεια ζει 19χρονη φοιτήτρια, που πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου για να καταγγείλει τον βιασμό της από κάτοικο του νησιού. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Σταματία Μάρκου, εκεί όχι μόνο δεν δέχθηκαν την καταγγελία της, αλλά προσπάθησαν να την αποτρέψουν, ενώ τελικά η φοιτήτρια κατέληξε κατηγορούμενη και σήμερα οδηγείται με χειροπέδες στον εισαγγελέα Κω.

Μιλώντας στο Mega, η δικηγόρος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος είπαν στην 19χρονη να μην προχωρήσει σε μήνυση γιατί θα βρει κι εκείνη τον μπελά της, λέγοντας ότι θα καλέσουν τον φερόμενο ως βιαστή για συστάσεις.

Η φοιτήτρια αναγκάστηκε να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο νησί συνοδευόμενη από τη μητέρα της, καθώς το ενδιάμεσο διάστημα δεχόταν απειλές από τον φερόμενο ως βιαστή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Μάρκου, χθες, καθώς η φοιτήτρια έβγαινε από το πανεπιστήμιο δέχτηκε επίθεση από την αδερφή του φερόμενου ως βιαστή. Και πάλι από το αστυνομικό τμήμα Καλύμνου επιχείρησαν να αποτρέψουν την 19χρονη από το να καταθέσει μήνυση. Ωστόσο, στη συνέχεια, η αδερφή του άνδρα κατέθεσε μήνυση σε βάρος της φοιτήτριας, με την τελευταία να οδηγείται σήμερα με χειροπέδες στον εισαγγελέα στην Κω.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει αν υπάρχουν λάθη και  παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης φοιτήτριας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)