to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:43 | 24.02.2021

Κοινωνία

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος καταγγελιών από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Π. Τσαρούχα

Στον Εισαγγελέα κατέθεσε σήμερα ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας που έχουν καταγγελθεί στον χώρο του θεάτρου - Στους φακέλους αναμένεται να είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση Λιγνάδη


Ενώπιον του Εισαγγελέα προσήλθε σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας που κλήθηκε να καταθέσει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Ο κ. Τσαρούχας αναμένεται να παρέδωσε στον Εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλο ολόκληρο το υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ηθοποιών για περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων. 

Ανάμεσα στους φακέλους που παραδόθηκαν ενδέχεται να είναι και κάποιοι που αφορούν την υπόθεση του ήδη κατηγορούμενου ηθοποιού, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη που εκκρεμεί η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

«Μας έχει καλέσει ο κ. Εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που έχουμε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας» δήλωσε ο κ. Τσαρούχας εισερχόμενος στο κτίριο της Εισαγγελίας.

Λιγότερο από μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο κ. Τσαρούχας παρέδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό φακέλους με υποθέσεις που αφορούν σεξουαλική βία και έχουν καταγγελθεί στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου, δεσμευόμενος πως θα επανέλθει, αν χρειαστεί, να προσκομίσει νεότερα στοιχεία.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείο, ο ηθοποιός τόνισε «το ειδικό χαρακτηριστικό» που έχουν οι φάκελοι που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη, εξηγώντας ότι είναι αποκλειστικά για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», δήλωσε ο κ. Τσαρούχας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)