to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στον δρόμο για τις εθνικές εκλογές

Στις εθνικές εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι


Ο πυκνός πολιτικός χρόνος των επόμενων ημερών, που ξεκίνησε ήδη να μετρά αντίστροφα,  θα είναι καθοριστικός για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Για την οικονομική και δημοσιονομική πορεία της χώρας. Για την κοινωνική ανάταση και την ευημερία των πολιτών. Για την Δικαιοσύνη και τα δικαιώματα. Για την διαφάνεια και την αξιοκρατία.  Για την υγεία και την αυτονόητη (ή μη;) πρόσβαση όλων σε αυτή. Για την παιδεία και τις προοπτικές των νέων γενιών. Για την εργασία και την προστασία από την επισφάλεια και την αυθαιρεσία. Για τον πολιτισμό και την γνώση.  Για τον τουρισμό – την βαριά βιομηχανία του τόπου -και την προσέλκυση επενδύσεων. Για το περιβάλλον και την αειφορία.  Για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.

Ο χρόνος είναι πλέον λιγοστός. Οι απολογισμοί και η ανασκόπηση του έργου της Κυβέρνησης για την προηγούμενη τετραετία γίνονται  σχεδόν καθημερινά. Από ειδικούς και μη. Τις περισσότερες φορές στρεβλά ή ευκαιριακά, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα από τα μέσα ενημέρωσης. Σκόπιμη απόκρυψη της πραγματικότητας, παραπληροφόρηση,  στοχοποίηση, σ’ ένα μέτωπο κατά της κοινής λογικής και της αλήθειας.

Η πόλωση και ο διχασμός, ήταν το ζητούμενο. Ο θυμός, η οργή και  η δυσθυμία  του κόσμου το αναγκαίο συνεπακόλουθο.  Το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης σίγουρα δεν ήταν το επιθυμητό, το προσδοκώμενο για τη συνέχιση της κυβερνητικής πορείας.

Λάθη έγιναν, αστοχίες και παραλείψεις κόστισαν επικοινωνιακά και ουσιαστικά στην κυβέρνηση,   τομές  λ.χ. σε εθνικά θέματα έπληξαν το κύρος της (ιδίως με την συνδρομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Όλα αυτά αναγνωρίζονται και δεν συγκαλύπτονται από κανέναν. Ανακυκλώνονται ανθρωποφαγικά, από την άλλη πλευρά, για να εξυπηρετηθεί η ένδεια των προγραμματικών στόχων, να καλυφθεί η «επικίνδυνη» αντι - κοινωνική πολιτική, να «ξεπλυθούν» οι αμαρτίες του παρελθόντος.

Στις εθνικές εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι.  Η ελπίδα και η προοπτική από τη μια, και η επιστροφή στο «αποτυχημένο» καθεστώς του παρελθόντος από την άλλη.  Η πρόοδος και η δημιουργία με την καθήλωση και τα αδιέξοδα.  Το κοινωνικό κράτος με τι επιταγές του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Οι  ίσες ευκαιρίες και τα ίσα δικαιώματα με την ανισότητα και τον αποκλεισμό. Η καθαρότητα με την φαυλότητα.  Η διαφάνεια με την διαφθορά και την διαπλοκή. Ο πατριωτισμός με τον ακραίο εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πλέον μια ασφαλής χώρα. Με υγιή δημοσιονομικά και ρυθμισμένο χρέος. Με 34 δις αποθεματικό στα δημόσια ταμεία. Εκτός των μνημονίων, των άδειων ταμείων και της απειλής χρεοκοπίας. Με κοινωνική ανάταξη και οικονομική πρόοδο.

Το όραμα της επόμενης μέρας ανήκει σε όλους μας. Με ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό απέναντι σε κάθε πολίτη. Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε. Για την Ελλάδα της νέας εποχής. Για την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια.  Την επόμενη τετραετία  δεν θα υπάρχουν περιθώρια για λάθη και αποτυχίες. Οι πολίτες θα εμπιστευθούν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα αποφασίζουμε όλοι για τις ζωές μας, με γνώση και ενθουσιασμό!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)