to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 28.09.2022

Κοινωνία

Στον ανακριτή οι συλληφθέντες της Πολυτεχνειούπολης

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης οι συλληφθέντες στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη και σε γύρω περιοχές, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας 30χρονος από πυρά αστυνομικού


Νωρίτερα οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για μέλη που ανήκουν σε τρεις συμμορίες, οι οποίες κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές, καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 52 άτομα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 32.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ζητούσαν ταυτότητες, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, είχαν προβεί και σε ληστείες σε βάρος φοιτητών.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., στις φοιτητικές εστίες διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους, ενώ για όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει και σχετική καταγγελία από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συμμορίες δρούσαν από το 2019.

Η αστυνομία έκανε επίσης γνωστό ότι δύο από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της «συμμορίας με τα Καλάσνικοφ» που διέπραττε ληστείες και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες σε σπίτια, στα νότια προάστια, το 2011.

Σχετικά με την 23χρονη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, με την κατηγορία ότι έδινε πληροφορίες στους κατηγορούμενους για το πότε θα γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι είχε υπηρετήσει αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Σε έρευνες της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, καταστήματα και χώρους αποθήκευσης, βρέθηκαν, συνολικά, και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 4 αυτοκίνητα, 2 πιστόλια, 4 γεμιστήρες, 67 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και σουγιάδες, πλήρης εξοπλισμός από 2 εξοπλισμένα εργαστήρια για την παραγωγή κάνναβης υδροπονικής προέλευσης, 2.770,28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 218,77 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 42,27 γραμμάρια κοκαΐνης και 7.515 ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ., στις έρευνες που έγιναν τόσο στο χώρο των φοιτητικών εστιών όσο και σε σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: καραμπίνα, πιστόλι - αεροβόλο όπλο, πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο σουγιά, σιδερογροθιά-μαχαίρι, σιδερογροθιά, 20 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο, ζυγαριά ακριβείας και συσκευασία με άγνωστη ναρκωτική ουσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)