to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 28.12.2022

Κοινωνία

Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέος και έκτος ανήλικος - Εμφανίστηκε ο 17χρονος που καταζητούνταν

Προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακρίτρια και εισαγγελέα ο έκτος ανήλικος που απαλογήθηκε σήμερα, ενώ μέσω του δικηγόρου του εμφανίστηκε και ο 17χρονος που διέφευγε της σύλληψης, δηλώνοντας πως είναι στη διάθεση των Αρχών.


φωτ. EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μέσω του δικηγόρου του εμφανίστηκε ο 17χρονος που διέφευγε της σύλληψης για την σοκαριστική υπόθεση του ομαδικού βιασμού ενός 15χρονου, ενώ νωρίτερα, τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στον έβδομο ανήλικο που απολογήθηκε. Και οι έξι προφυλακισθέντες αντιμετωπίζουν το ίδιο κατηγορητήριο, δηλαδή συμμορία, ομαδικό βιασμό κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία.Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, άλλοι δύο ανήλικοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την υπόθεση.

Επίσης, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, γύρω στα 15 έτη, που φέρεται να ήταν παρόντα στα βασανιστήρια που υπέστη ο μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγδοος κατηγορούμενος που εμφανίστηκε σήμερα, βρισκόταν εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αλβανία, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δικηγόρος του απευθύνθηκε στις αρχές, ανέφερε πως ο εντολέας του βρίσκεται πλέον στη χώρα μας και δήλωσε πως είναι στη διάθεσή τους.

Οι ανήλικοι που συμμετείχαν στα περιστατικά έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, αρνούνται όμως τις κατηγορίες του βιασμού καθώς όπως φέρεται να υποστηρίζουν ήταν όλα στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού.

Ο έκτος έφηβος που φέρεται να συμμετείχε στα περιστατικά βιασμού του 15χρονου συμμαθητή τους βρίσκεται εκτός φυλακής υπό περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς.

«Όταν ξεκίνησε το αστείο εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή! Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλο», φέρεται να ανέφερε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών και συγκεκριμένα  για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Τα ανήλικα κορίτσια αναμένεται να εξεταστούν καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι είναι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ' εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών, τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία.

Εντωμεταξύ ο 15χρονος περιέγραψε στις Αρχές τις αποτρόπαιες πράξεις που έχει υποστεί στο πρόχειρο σαλόνι που είχαν φτιάξει οι θύτες του στην παλιά μονοκατοικία, αλλά και στο διπλανό δωμάτιο όπου τον ανάγκαζαν να μπει με το ζόρι. Ο 15χρονος επίσης είπε σε παιδοψυχολόγο μάλιστα πως όλη παρέα είχε δει τι του έκαναν και από κοντά και σε βίντεο. Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. 

Ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων παρουσίασε και την εκδοχή των οπαδικών διαφορών με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο που είχαν καταγράψει οι ανήλικοι. Αυτός ο οποίος τραβάει το βίντεο φέρεται να λέει μία φράση η οποία παραπέμπει σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και φέρεται να είχε επιβληθεί «τιμωρία» από οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

Εστιάζουν και στην εκδοχή των οπαδικών διαφορών οι αρχές

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν, με την εκδοχή των οπαδικών διαφορών να διερευνάται ενδελεχώς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων ακούγονται στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες παραπέμπουν σε συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε “τιμωρηθεί” από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)