to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:11 | 24.07.2017

Αθλητισμός

Στον «αέρα» το πρωτάθλημα, αναβλήθηκε η προκήρυξή του, δικαστική σύγκρουση με Super League «βλέπει» η Nova

Αυτό που φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης είναι ότι οι ομάδες δεν γίνεται να τα βρουν για τις τρεις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι. Δηλαδή, μείωση ομάδων, διεξαγωγή πρωταθλήματος δίχως play offs και μείωση 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.


Παράταση πήρε για την Παρασκευή η διαδικασία της υπογραφής των ομάδων για την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League, καθώς υπήρξε διαφωνία μεταξύ των «μεγάλων» για τα play offs.

Αυτό που φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης είναι ότι οι ομάδες δεν γίνεται να τα βρουν για τις τρεις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι.Δηλαδή, μείωση ομάδων, διεξαγωγή πρωταθλήματος δίχως play offs και μείωση 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ωστόσο, υπήρχε η εκτίμηση ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα ψηφιστεί ούτως ή άλλως και ότι η Λίγκα οδηγείται σε μετωπική με το συνδρομητικό κανάλι και κατά πάσα πιθανότητα στα δικαστήρια για να λυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

 

Πάντως, τελικά, δεν ψηφίστηκε η προκήρυξη και σημειώθηκε διαφωνία ανάμεσα στο «Big 4» για το θέμα των play offs και ενώ φαινόταν μέχρι πρόσφατα ότι οι «μεγάλοι» συμφωνούν επί της ουσίας στο εν λόγω ζήτημα.


Καταθέτει αγωγές η NOVA

Σε θέση σύγκρουσης κινούνται πια Nova και Super League, ύστερα από ακόμη ένα Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας κατά το οποίο δεν υπήρξε απόφαση ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής του εφετινού πρωταθλήματος (με πλέι οφ ή χωρίς), ούτε για την πρόταση της συνδρομητικής πλατφόρμας να μειωθεί 18% το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 

Στελέχη της Nova επέκριναν το συνεταιρισμό για την ατολμία του και σχολίαζαν πως οι λέξεις συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμός είναι άγνωστες για τους παράγοντες της Super League, με την κριτική τους να στρέφεται κυρίως κατά των «μικρομεσαίων», οι οποίοι αντιδρούν τόσο στη μείωση των ομάδων όσο και στα λιγότερα χρήματα που προτείνει το συνδρομητικό κανάλι.

Όπως σημείωναν, οι σύλλογοι της Super League στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι να δουν τα άδεια γήπεδα, την έλλειψη χορηγών και το μειωμένο ενδιαφέρον των φιλάθλων, ενώ οχυρώνονται πίσω από τα στενά συμφέροντα των ομάδων τους με το να μη συναινούν σε κανένα σχέδιο για τη βελτίωση του ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφεραν, η εταιρεία έχει εξαντλήσει κάθε όριο καλόπιστης διαπραγμάτευσης προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης και ως εκ τούτου είναι αναγκασμένη να προχωρήσει με ένδικα μέσα προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημά της για να μειωθεί το τίμημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών στη Super League.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, sport-fm, naftemporiki)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)