to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 09.05.2019

Αθλητισμός

Στον αέρα (παραμένει) το πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως δεν θα κατέβει στο ματς με την Κύμη, ως αντίδραση στο κώλυμα του Παναγιώτη Αναστόπουλου για το Ολυμπιακός-Προμηθέας - Γ. Βασιλειάδης: Κανείς δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς


Οι τελευταίες εξελίξεις:

- Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο ΕΣΑΚΕ, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών

Όπως ενημέρωσε ο Σύνδεσμος, σήμερα, Πέμπτη (9/5) με ώρα έναρξης τις 16:00 στα γραφεία του EΣΑΚΕ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις και την λήψη αποφάσεων για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Η απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μην αγωνιστούν οι «πράσινοι» στο χθεσινό  (8/5) ματς με την Κύμη έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την κατάσταση να είναι πλέον οριακή, καθώς υπάρχουν παράπονα απ΄ όλες τις ομάδες της Α1. Ό,τι συζητηθεί και αποφασιστεί στο έκτακτο Δ.Σ αναμένεται να γνωστοποιηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ αν δεν πέσουν οι τόνοι, τότε το ενδεχόμενο να αναβληθούν τα πλέι οφ είναι πιο ορατό από ποτέ. 

Στο μεταξύ, η κλήρωση των διαιτητών των πλέι οφ  αναβλήθηκε για αύριο, Παρασκευή (10/5). Εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν στο προαναφερθέν έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ της Πέμπτης (9/5, 16:00), η ΚΕΔ αποφάσισε να αναβάλει την κλήρωση των διαιτητών της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει αναβολή και στην έναρξη των πλέι οφ της Basket League.

- Προχωρά κανονικά στην προσφυγή του ο Ολυμπιακός

Παράλληλα, ως μη γενόμενη ενδέχεται να είναι η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών, σε περίπτωση δικαίωσης του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ.  Οι «ερυθρόλευκοι» προχωρούν κανονικά την προσφυγή τους για την παράνομη κλήρωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα Πατρών από την ΚΕΔ. Ο διαιτητής δήλωσε κώλυμα και αντικαταστάθηκε από τον Αλέξανδρο Ψαριανό στην αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τους Αχαιούς, η οποία διεξήχθη κανονικά και βρήκε νικητές τους Πειραιώτες. 

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΑΣΕΑΔ και σε περίπτωση δικαίωσης τους, τότε όλα τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και όσα γίνουν μέχρι την γνωστοποίηση της απόφασης ακυρώνονται και διεξάγονται από την αρχή... 

- Η αποχή του Παναθηναϊκού στο ματς με την Κύμη

Με αποχή από τους αγώνες πρωταθλήματος της Α1, αρχής γενομένης από το παιχνίδιμε την Κύμη, «απάντησε» ο Παναθηναϊκός στις καταγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Με ανακοίνωσή της, η «πράσινη» ΚΑΕ κάνει λόγο για τρομοκρατία και εκβιασμούς με ηθικούς αυτουργούς τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, για τους οποίους μάλιστα ζητά να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό. Απευθυνόμενος, δε στον πρωθυπουργό, ο Παναθηναϊκός ζητά την άμεση απομάκρυνση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, «... ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα».  «Σε ένα Κράτος όπου "Κράτος είναι ο Ολυμπιακός", ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση», καταλήγει η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ελλάδας (αναλυτικά εδώ).

Ως αποτέλεσμα, η Κύμη πήρε το ματς στα χαρτιά με 20-0 και σώζεται από τον υποβιβασμό, ενώ οι «πράσινοι» θα τιμωρηθούν με μηδενισμό (δεν θα πάρουν τον βαθμό της ήττας) και με -6, κάτι που τους φέρνει από τους 49 βαθμούς, στους 43.

Η παραπάνω κίνηση, όπως προαναφέρθηκε, λαμβάνει χώρα μετά το κώλυμα που δήλωσε ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, ο οποίος είχε κληρωθεί να διαιτητεύσει στον αγώνα Ολυμπιακός - Προμηθέας Πάτρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και είδε το βράδυ της Τρίτης (7/5) οπαδούς έξω από το σπίτι του, εικόνες τις οποίες ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε «ντροπιαστικές»

«Ντέρμπι» προκύπτει από τη βαθμολογία...

Μετά το κώλυμα του Αναστόπουλου, το παιχνίδι στο ΣΕΦ έγινε και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη την κανονική περίοδο της Α1 Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 86-59 του Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, «τερματίζοντας» έκτοι στην κατάταξη (ρεκόρ 23-3), λόγω της αφαίρεσης οκτώ βαθμών, θέση που τους φέρνει αντιμέτωπους στην Α' φάση των πλέι οφ με τον τρίτο Παναθηναϊκό, που θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας, αν αγωνιστεί.

«Κανείς δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, όταν ρωτήθηκε αργότερα την Τετάρτη σχετικά με τα όσα μελανά συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ιστιοπλοϊας της κατηγορίας FINN σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς».

Συγκεκριμένα, στο Γιώργο Βασιλειάδη τέθηκε η εξής ερώτηση: «Εδώ είναι το φωτεινό μέρος του αθλητισμού και το σκοτεινό είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ποιος θα κερδίσει: ο αθλητισμος ή οι εκβιαστές;» Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε: «Προφανώς, ο αθλητισμός θα κερδίσει. Ήμασταν ξεκάθαροι. Είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς. Τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ είναι γνωστά. Εγινε συνάντηση υπό τον ΕΣΑΚΕ και τους θεσμικούς φορείς και περιμένουμε την πρωτοβουλία τους».

Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου πως «επιλέχθηκα, ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ», η οποία περιέχεται στην επιστολή προς την ΚΕΔ και με την οποία ο Αναστόπουλος δήλωσε κώλυμα για τον αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας, στο ΣΕΦ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αρκέστηκε να απαντήσει: «Όλοι κρίνονται!»

Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με αθλητικές ιστοσελίδες, το ενδεχόμενο αναβολής όλης της αγωνιστικής είναι ορατό...

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας διαιτητής, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, αποτελεί το πρόσωπο των ημερών, μετά τον ορισμό του στο τελευταίο ματς των «ερυθρόλευκων» στην κανονική περίοδο, παρά το αίτημα των Πειραιωτών για εξαίρεσή του από τους αγώνες τους. Η κατάσταση, πάντως, έξω από το σπίτι του Αναστόπουλου δεν... εκτροχιάστηκε την Τρίτη, καθώς ενισχύθηκε άμεσα η μικρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο σημείο.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ) είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση εκφράζοντας «θλίψη και ντροπή» για το γεγονός πως ένας «καταξιωμένος διεθνής διαιτητής», ο Παναγιώτης Αναστόπουλος, «φυλάσσεται στο σπίτι του νυχθημερόν από την αστυνομία».

Προς την Αδριατική Λίγκα στρέφεται ο Ολυμπιακός

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η επιστολή του Ολυμπιακού προς την Αδριατική Λίγκα (ΑBA League), με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν πως «είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την αποτελεσματικότητα του πρότζεκτ με το αναγνωρισμένο brand name του Ολυμπιακού μαζί με την εξειδίκευση και την εμπειρία του σταφ και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της διοργάνωσης». Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητά από τις Τσιμπόνα, Τσεντεβίτα, Ερυθρό Αστέρα, τη ΚΚ FMP, Ιγκοκέα, την ΚΡΚΑ Νόβο Μέστο, Μέγκα Μπέμαξ, Μόρναρ, Παρτιζάν, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ζαντάρ να ψηφίσουν υπέρ του αιτήματός του. Την επιστολή δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Βλάνταν Τεγκελτίγια και υπογράφεται από τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστο Σταυρόπουλο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)