to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 08.02.2017

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Στον Άδωνι Γεωργιάδη αποδίδονται 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

Ο Π. Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του - Γράφει στην Αυγή ο Κ. Πουλακίδας


Κατάλογος με 23 διορισμούς που φέρεται ότι έγιναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάσθηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η λίστα με τους διορισμούς δόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συζήτησε χθες, και στη συνέχεια απέρριψε διαρρήδην, το αίτημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. να κατηγορηθεί ο Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν η καταγγελία του Π. Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής πως όταν ο Άδ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί.

Ο φάκελος με τους διορισμούς Γεωργιάδη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη, όπως είπε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Π. Πολάκης, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του επειδή η μεν καταγγελία για διορισμούς κρατείται ένα έτος, η δε μήνυση για την αποκάλυψη των διορισμών απεστάλη τάχιστα στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του. Συγκεκριμένα, από τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:

* Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του Άδ. Γεωργιάδη Ευγενίας Μανωλίδου.

* Πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.

* Δεκαεπτά (17) το όνομα Θεοδωράτος που αντιστοιχεί στο όνομα του τότε συμβούλου του Γιάννη Θεοδωράτου.

Κόλαφος από την Επιστημονική Υπηρεσία στη μεθόδευση Γεωργιάδη

Στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων τη μήνυση του Άδ. Γεωργιάδη κατά του Π. Πολάκη. Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας ήταν κόλαφος για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Επισημαίνεται ότι τεχνηέντως ο Άδ. Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή και όχι κατά του υπουργού, ώστε να μην ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος. Όμως η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκε ότι η μήνυση αφορά τον υπουργό και όχι τον βουλευτή. Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας (με εξαίρεση μόνο τη Ν.Δ.) αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)