to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:16 | 27.05.2013

Διεθνή

Στοκχόλμη: Η βροχή και οι αστυνομικές ενισχύσεις περιόρισαν τα επεισόδια

Οι ταραχές με πυρπολήσεις οχημάτων ήταν σχετικά μικρότερης έντασης την όγδοη συνεχόμενη νύχτα επεισοδίων· φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα και σε νηπιαγωγείο στα βορειοδυτικά της πόλης, περιστατικό που εξετάζεται έαν έχει σχέση με την γενικότερη κατάσταση.


Ο άσχημος καιρός και οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις στα «θερμά» προάστια της Στοκχόλμης φαίνεται πως περιόρισαν τα επεισόδια τη νύχτα της Κυριακής.

Οι ταραχές με πυρπολήσεις οχημάτων ήταν σχετικά μικρότερης έντασης την όγδοη συνεχόμενη νύχτα επεισοδίων· φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα και σε νηπιαγωγείο στα βορειοδυτικά της πόλης, περιστατικό που εξετάζεται έαν έχει σχέση με την γενικότερη κατάσταση.

Η αστυνομία κατέγραψε μεμονωμένα περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων στα φτωχά προάστια της σουηδικής πρωτεύουσας που κατοικούνται από μετανάστες. «Δεν ήταν όπως τις προηγούμενες νύχτες που οι άνθρωποι πυρπολούσαν αυτοκίνητα για να προσελκύσουν αστυνομικούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας, για τούς επιτεθούν στη συνέχεια με πέτρες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.



Παράλληλα, φωτιά εκδηλώθηκε σε νηπιαγωγείο στη Σόλνα, βορειοανατολικά της Στοκχόλμης. Η πυροσβεστική και η αστυνομία εξετάζουν εάν το επεισόδιο σχετίζεται με το κλίμα έντασης: «Δεν γωνρίζουμε ακόμη τίποτε, αλλά σπάνια πρόκειται για μία φωτιά από μόνη της» είπε, σύμφωνα με την Aftonbladet, εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Παράλληλα, τοπικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων και κτιρίων και στην πόλη Ερεμπρο, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης.



Τη νύκτα της Παρασκευής τα επεισόδια είχαν επεκταθεί από την πρωτεύουσα σε μικρότερες πόλεις της χώρας, όπως η Ουπσάλα, το Ερεμπρο και το Λίνκεπινγκ, δημιουργώντας φόβους για την επέκταση των ταραχών της Στοκχόλμης σε ολόκληρη τη Σουηδία.



Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός 69χρονου κατοίκου της φτωχής συνοικίας Χούσμπου στα περίχωρα της πρωτεύουσας και άνοιξαν στη Σουηδία τη συζήτηση για τον βαθμό της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών που αποτελούν το 15% του σουηδικού πλοηθυσμού, κατοικούν στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων και πλήττονται από ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)