to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 17.06.2015

Πολιτική

Στοιχεία συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων στην επιτροπή για το χρέος

Πληροφορίες για συμβάσεις εξοπλιστικών συστημάτων που συνδέονται άμεσα με τη διόγκωση του δημόσιου χρέους και με φαινόμενα διαφθοράς και θα εξεταστούν στον λογιστικό έλεγχο του χρέους, έλαβε χθες (16/6) από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση



Με το πέρας της συνάντησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο, για την υποδοχή και τη συνεργασία του ΥΕΘΑ με τα μέλη της Επιτροπής, δήλωσε:

«Ήταν μια επίσημη επίσκεψη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία θα ξεκινήσει τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών της συμπερασμάτων, αύριο. Ταυτόχρονα με την διαδικασία οριστικοποίησης αυτών των πρώτων συμπερασμάτων, εξακολουθεί να συλλέγει στοιχεία για τον Λογιστικό Έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.

Με πολλή χαρά, διαπιστώσαμε ότι τηρείται η αρχική δέσμευση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι θα έχει ανοιχτή την πόρτα του Υπουργείου και ότι θα παράσχει στην Επιτροπή όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να εξειδικευτεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία αφενός μεν εισπράχθηκαν τεράστια ποσά μιζών, αφετέρου επιβαρύνθηκε το Δημόσιο με υπέρογκα τιμήματα, αναντίστοιχα των προϊόντων και εκ τρίτου διογκώθηκε και εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος.
 
Όλα αυτά τα στοιχεία, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μας τα παράσχει και ήδη κατά τη σημερινή μας συνάντηση, μας έδωσε πολύτιμα στοιχεία και λεπτομέρειες σε σχέση με μια εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται στο Υπουργείο.

Με ανυπομονησία αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου από πλευράς του Υπουργείου προκειμένου και η Επιτροπή να μπορέσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματά της. 

Είναι μια διαδικασία ογκώδους έργου, αλλά ταυτόχρονα, είναι μια διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους και θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών και των λαών, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού, να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια σχετικά με το ποιοι μας θυματοποίησαν, ποιοι μας έφεραν ως εδώ και πώς, μέσα από ποιες συμβάσεις μίζας και διαπλοκής, μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης εκείνων που βρίσκονται δημόσια».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)