to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 23.03.2022

Πολιτική

«Στόχος των κυρώσεων να πέσει ο Πούτιν»: Επικίνδυνες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη σε διεθνές μέσο - Λένε τα αντίθετα οι ΗΠΑ

Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό ΜΜΕ δήλωσε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας «αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή» - Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Γιώργου Κατρούγκαλου


Βαριά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σύμφωνα με τις οποίες οι κυρώσεις κατά της Μόσχας στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης στη Ρωσία και όχι στον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία, σχολιάζει η ΑΥΓΗ για το θέμα που εντόπισε λίγο νωρίτερα, ύστερα και από την ανάρτηση της δημοσιογράφου που επιμελήθηκε της συνέντευξης.

Κι αυτό καθώς, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο αμερικανικό thehill.com δήλωσε ότι οι κυρώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εναντίον της Ρωσίας «αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή».

Συνέντευξη Βαρβιτσιώτη

Την ώρα δηλαδή που οι ΗΠΑ μέσω του ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, ξεκαθαρίζουν πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος», ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε εντελώς αντίθετη γραμμή, κάνει λόγω για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας, εμπλέκοντας την Ελλάδα ακόμη περισσότερο στον πόλεμο, καθώς παραδέχεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου προέδρου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει ότι «οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του “τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς” γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία».

«Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων. Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του υπουργού του σε αμερικανικά Μέσα για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως "οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος", επισημαίνει ο ίδιος.

Γ. Κατρούγκαλος: «Αλλοπρόσαλλες κινήσεις στο θέμα της Ουκρανίας θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα»

Έντονη η αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη σε αμερικανικά μέσα:

Μέσω των δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτη, σε αμερικανικά μέσα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται η μόνη δυτική κυβέρνηση που δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, έχουν στόχο την ανατροπή του Ρώσου Προέδρου.

Είναι άλλο να στεκόμαστε απέναντι στη Ρωσική εισβολή με ισχυρές κυρώσεις, προκειμένου να τερματιστεί, άλλο ο κ. Μητσοτάκης να εμπλέκει την Ελλάδα άμεσα στον πόλεμο, στέλνοντας πολεμικό υλικό και διατυμπανίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων.

Και άλλο, ακόμη πιο επικίνδυνο από όλα, να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μέσω του Υπουργού του σε αμερικανικά Μέσα για κυρώσεις με στόχο την ανατροπή της Κυβέρνησης στη Ρωσία, σε αντίθεση μάλιστα μέχρι και με τις δηλώσεις των ΗΠΑ (Μπλίνκεν) που ξεκαθαρίζουν πως «οι κυρώσεις δεν αποσκοπούν σε αλλαγή καθεστώτος».

Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις Μητσοτάκη στην Ουκρανία θέτουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το δόγμα του «τελευταίου Δυτικού προπύργιου προς Ανατολάς» γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη, όχι μόνο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και για τη θέση της ΕΕ και την διπλωματική προσπάθεια για ειρήνη στην Ουκρανία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)