to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 03.03.2015

πηγή: στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Στοχοποιούν και συκοφαντούν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Ψέμματα τα περί αυξήσεων στην ΣΣΕ»

Για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που κατάφερε, μετά από μήνες αγώνων, να υπογράψει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την διοίκηση της εταιρείας, μιλά στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κουτσοδήμας, ο οποίος επισημαίνει πως καμία αύξηση 8-10% δεν έγινε, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ.


"Όπως όλες οι ομοσπονδίες υπογράψαμε μία ΣΣΕ, με το εξής περιεχόμενο:

Καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, καμία αύξηση μισθολογική, όπως και το απαγορεύει ο μνημονιακός νόμος 4024, αλλά και καμία μείωση. Είμαστε παγωμένοι στα σημεία αυτά. Και τελευταίο, παρέχουν ως εταιρεία ιδιωτικού δικαίου μία κοινωνική παροχή, ένα τροφείο, στους χώρους δουλειάς στους εργαζόμενους", εξηγεί ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Για την αύξηση 10% που αναφέρουν σήμερα πολλά ΜΜΕ, επισημαίνει: "Αν ένα σάντουιτς κι ένας καφές στη δουλειά είναι 10% αύξηση, τι να πω; Και το κάνουν θέμα στα δελτία ειδήσεων, αυτοί που δεν δικαιούνται να μιλάνε και να απαγορεύουν στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση να υπογράφει συλλογική σύμβαση περιορισμένη με τους νόμους που έχουμε. Γιατί θέλουν να στοχοποιήσουν και να συκοφαντήσουν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ".

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 27-2-2015 υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της μεγάλης πλειοψηφίας των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, με περίοδο ισχύος, από την υπογραφή της  έως 27-2-2018 (τριετείς).

Την διαπραγμάτευση υπονόμευσαν πέντε πρωτοβάθμια σωματεία, στέλνοντας εξώδικο στην Ομοσπονδία.


Δείτε όλη την ΣΣΕ που υπεγράφη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)