to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 08.05.2018

Κοινωνία

Στοχοποίηση δημοσιογράφου του Κόκκινου 105,5 από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η δημοσιογράφος του Κόκκινου 105,5 Αλέκα Ζουμή στοχοποιήθηκε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά για κείμενό της που ασκούσε κριτική στον Βαγγέλη Μαρινάκη


Την αθλητική δημοσιογράφο του Κόκκινου στοχοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του υπευθύνου επικοινωνίας της Κώστα Καραπαπά, με αφορμή το κείμενο της πρώτης με τίτλο "Λίγο σεβασμό, κύριε Μαρινάκη!", που ασκούσε κριτική στον επιχειρηματία. 

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην ιστοσελίδα του Κόκκινου, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιτέθηκε στην δημοσιογράφο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
 
Δείτε την επίμαχη ανάρτηση:
 
 
"Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την δημοκρατική κριτική" διαμήνυσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Νίκος Σβέρκος, ενώ οι εργαζόμενοι του Κόκκινου σε κείμενο τους ξεκαθαρίζουν ότι  θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως οφείλουν και όχι όπως κάποιοι... θα ήθελαν.
 
Ν. Σβέρκος: Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τη δημοκρατική κριτική
 
Πιστό στη δυσανεξία που του προκαλεί κάθε είδους κριτική και έλεγχος από τα όργανα της πολιτείας ή τους δημοσιογραφικούς φορείς, το σύστημα που λειτουργεί καθ' υπόδειξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιτέθηκε φραστικά χτες στον «105,5 Στο Κόκκινο» και στη δημοσιογράφο Αλέκα Ζουμή. Ο Κωνσταντίνος Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρήκε αφορμή να επιδείξει το μένος του συστήματος απέναντι σε κάθε δημοκρατική φωνή, εκτοξεύοντας ύβρεις.

Οι ύβρεις αυτές δεν προσβάλλουν ούτε τον «105,5 Στο Κόκκινο», ούτε φυσικά την ίδια την συνάδελφο. Ούτε περιμένουμε άλλωστε από κάποιον μεγαλο-επιχειρηματία που καθυβρίζει και απειλεί όποιον μπαίνει στο διάβα του, να γίνει αξιόπιστος τιμητής της Αριστεράς. Οι ύβρεις που εκτοξεύει καθημερινά το σύστημα Μαρινάκη, μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει και αξιοποιεί για ίδιον όφελος, προσβάλλουν πάνω από όλους τον κόσμο της ομάδας του Ολυμπιακού, την ιστορία του οποίου επιχειρεί να σφετεριστεί προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς του.
 
Οι φίλαθλοι είναι βέβαιο, πως παρακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ιδιοκτήτη της και των υφισταμένων του και πως προβληματίζονται για το πώς συνδέεται η ακροδεξιά ρητορική και ο τραμπουκισμός με μια ιστορική ομάδα.
 
Ας μην κάνουν πάντως τους θιγμένους για τα περί «ακροδεξιάς». Οι ίδιοι είναι σαφείς: Ο ίδιος ο Κ. Καραπαπάς ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του διάκειται ενάντια σε όλους τους πολιτικούς ("Against Politica" αναφέρει χαρακτηριστικά). Πρόκειται για μια πολιτική φρασεολογία, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους κάθε είδους φασίστες στην πρόσφατη ιστορία.
 
Από εκεί και πέρα το μόνον που απομένει στον «105,5 Στο Κόκκινο» και τους εργαζόμενούς του είναι να παραμείνουν αταλάντευτοι στον σκοπό της ενημέρωσης και να ασκούν κριτική βασισμένη στη δημοκρατία. Όσο και αν αυτό ενοχλεί...
 
Νίκος Σβέρκος
Διευθυντής «105,5 Στο Κόκκινο»
 

Κείμενο των εργαζομένων:
 
Χωρίς να νιώσουμε μεγάλη έκπληξη - για να είμαστε ειλικρινείς - παρακολουθήσαμε χθες τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά να επιδίδεται στο οικείο σπορ της στοχοποίησης δημοσιογράφων, αυτή τη φορά εναντίον της συναδέλφου μας Αλέκας Ζουμή, με αφορμή κείμενό της στο οποίο ασκούσε κριτική στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη για τον τρόπο με τον οποίον απευθύνθηκε στους παίκτες του Ολυμπιακού 
 
Στην ανάρτησή του ο Κ. Καραπαπάς αποκαλεί την συναδέλφισσά μας «φερέφωνο» και κάνει λόγο για «εντολείς», μεταξύ άλλων χαριτωμένων υβριστικών που παραθέτει. Αναλόγου περιεχομένου χτύπημα, που στοχοποιεί την Αλέκα Ζουμή, έχει σήμερα και η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής».
 
Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανθρώπινη τάση να αναπαράγει ο καθένας την πραγματικότητα την οποία έχει συνηθίσει. Όμως, κ. Καραπαπά, όσο και να σας εκπλήσσει, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το επάγγελμα που δεν είναι φερέφωνα κανενός και δεν έχουν εντολείς. Η Αλέκα Ζουμή βρίσκεται στον χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 20 χρόνια, πολλά εκ των οποίων διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Δεν υπήρξε ποτέ φερέφωνο οποιουδήποτε ούτε εντολοδόχος ούτε εξαρτώμενη από πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα και κανείς δεν έχει να της προσάψει το παραμικρό.
 
Επειδή είναι η πολλοστή φορά που δημοσιογράφος στοχοποιείται από τον διευθυντή επικοινωνίας και τις εφημερίδες του Ολυμπιακού, οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο», σας πληροφορούμε για να μην κουράζεστε: Ούτε τρομάζουμε ούτε σωπαίνουμε. Η έρευνα, η κριτική, τα συμπεράσματα και η γνώμη είναι βασικό στοιχείο της δουλειάς μας, την οποία εσείς έχετε εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Το να ενοχλούν όλα αυτά, αποτελεί τμήμα της δουλειάς και μάλιστα το πιο ενδιαφέρον.
 
Η Αλέκα Ζουμή έχει την αμέριστη αλληλεγγύη μας και κάθε αήθης επίθεση εναντίον της θα μας βρει ενωμένους στο πλευρό της. 
 
Οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο» θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως οφείλουμε και όχι όπως θα θέλατε.
 
ΥΓ: Παρακάμπτουμε τα μαθήματα… αριστεροσύνης που μας κάνει ο κ. Καραπαπάς, αν και το χιούμορ χρειάζεται στη ζωή. Στεκόμαστε μόνο στη φράση του ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι «απλά ‘‘NOPOLITICA’’, αλλά AGAINST POLITICA». Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για αυτό. Και επειδή όπως λέει και ο Μπρεχτ «αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής, είναι υπέρ της πολιτικής που (τους) επιβάλλεται», θα συνεχίσουμε από τη θέση μας να αντιστρατευόμαστε τέτοιες επικίνδυνες αντιλήψεις, προτάσσοντας την κριτική, την ελεύθερη σκέψη και την πολιτική δράση. 
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)