to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο υπουργείο Εργασίας οι εργολαβικοί των ΕΛΠΕ

Συναντήθηκαν με την Έφη Αχτσιόγλου


Μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, αγωγών και ακροαματικών διαδικασιών στα δικαστήρια (περισσότερα ΕΔΩ), το Σωματείο των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ΣΕΕΕΠΦ) αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι νεοτέρας.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων, τις οποίες έχουμε περιγράψει αναλυτικά,  αντιπροσωπεία του σωματείου βρέθηκε την Δευτέρα 8/4 στο υπουργείο Εργασίας όπου συναντήθηκε με την Έφη Αχτσιόγλου ενώ παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδ. Νεφελούδης και ο ειδικός γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., Π. Κορφιάτης.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, βασικός στόχος του σωματείου είναι να μπει τέλος στις παρανομίες των εργολάβων και στην εργασιακή ομηρία των περίπου 1.500 εργολαβικών εργαζομένων του ομίλου, οι οποίοι δικαιούνται, όπως τονίζουν διαρκώς, την μονιμοποίηση στον πραγματικό τους εργοδότη, τα ΕΛΠΕ.

Η υπουργός δεσμεύθηκε να εντείνει τις προσπάθειές της για να βρεθεί λύση για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σωματείου, με αφορμή τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, η πρόθεση του σωματείου ως προς την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου διεξαγωγής των απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν η διαλεύκανση της χρησιμότητας των επί χρόνια εργαζομένων σε πάγιες και διαρκείς θέσεις. 

Αναφορικά με μεμονωμένα περιστατικά εκφοβισμού των απεργών για πρόθεση αντικατάστασης τους, οι εργολαβικοί θυμίζουν πως το ρητό «ουδείς αναντικατάστατος» ισχύει και για αυτούς που τόλμησαν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους τακτικές. 

Επαναλαμβάνουν ότι ζητούν την αναγνώριση της πολύχρονης εργασιακής προσφοράς τους προς την εταιρία, “ιδιαίτερα σε αυτό το χρονικό διάστημα όπου η ιδιωτικοποίηση του πραγματικού εργοδότη μας, των ΕΛ.ΠΕ., σταμάτησε και δεν υπάρχει πλέον καμία δέσμευση σε κανέναν υποψήφιο αγοραστή”. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)