to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 06.06.2016

Κοινωνία

Δεδουλευμένα και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας απαιτούν οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra»

Oι εκπρόσωποι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τάχθηκαν, κατά τη σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους, υπέρ της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.


(φωτογραφία: 902.gr)

Την αποφασιστικότητά τους με τον αγώνα τους να πετύχουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους διατράνωσαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra» κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Δευτέρας 6 Ιούνη στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων της εργοδοσίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση στο ξενοδοχείο, προκειμένου να αποτιμήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ την Τρίτη 7 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο λόμπι του ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αναγνώρισαν ότι οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, αλλά επικαλούμενοι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σημείωσαν ότι εντός του πλειστηριασμού που θα προκύψει θα ενταχθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων. Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας το μόνο που είπαν ήταν ότι θα μιλήσουν για το θέμα στον επίδοξο νέο αγοραστή του ξενοδοχείου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας  τάχθηκαν υπέρ της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 150 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 1η Ιούνη, παραμένουν έξω από το ξενοδοχείο, έχοντας στο πλευρό τους και τους άλλους 80 που απασχολούνταν με τις λεγόμενες ελαστικές σχέσεις, διεκδικώντας όλοι μαζί τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πληροφορίες: 902.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)