to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 02.04.2013

Κοινωνία

Στο υπουργείο Άμυνας, διαμαρτυρόμενοι, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της απόφασης της ιδιοκτησίας να τους επιβάλει εκ περιτροπής εργασία εδώ και περίπου έναν χρόνο.


Το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο Β. Καρακίτσο, μαζί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Γ. Στεφανόπουλο, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά -τα οποία έχουν αναλάβει με αντίστοιχες συμβάσεις να ναυπηγήσουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού- καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι εντός του επομένου δεκαπενθημέρου θα υπάρξει συνάντηση της επιτροπής των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ισκαντάρ Σάφα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμεύσει 75 εκατ. ευρώ για την επανέναρξη των εργασιών στα υποβρύχια, ενώ από την πλευρά της ΕΕ υπάρχει θετική απόκριση στο αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στα Ναυπηγεία να κάνουν εργασίες και σε πολεμικά πλοία ξένων χωρών (ενώ μέχρι σήμερα αυτό απαγορεύεται). Οι σχετικές προτάσεις θα τεθούν υπόψη του κ. Σάφα, από τη στάση του οποίου εξαρτώνται οι περαιτέρω εξελίξεις στα θέματα των υποβρυχίων και των προβλημάτων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Στη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, συμμετείχαν επίσης ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου καθώς και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του ελληνικού Δημοσίου, καθηγητής Παναγιώτης Μπερνίτσας.

Πηγή: Καθημερινή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)