to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 01.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Στο υπ. Εργασίας οι εργαζόμενες της «Μινέρβα» - συνάντηση με υφυπουργό

(νεότερη ενημέρωση) Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενες στην εταιρεία εσωρούχων «Μινέρβα» καθώς εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με όλο και δυσκολότερες συνθήκες εργασίας, με μειώσεις μισθών, εξαναγκαστική εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις. Συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Παναγιωτόπουλο.


Οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας Μινέρβα εδώ και δύο χρόνια δουλεύουν με εξαναγκαστική εκ περιτροπής εργασία, ενώ ταυτόχρονα έχει συρρικνωθεί σημαντικά το προσωπικό της επιχείρησης.


Έτσι, κατέβηκαν μαζικά από την Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν στο υπουργείο Εργασίας και να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , αλλά και για να καταγγείλουν την ανάθεση σε βιομηχανίες του εξωτερικού των στολών του στρατού όπως και άλλων αναγκών σε είδη ρουχισμού του δημόσιου τομέα.


Η μαζικότητα της διαδήλωσης και το επείγον του αιτήματος των εργαζομένων πίεσε το υπουργείο και έτσι ο υφυπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος προχώρησε τελικά σε συνάντηση. Στην κινητοποίηση των εργατών και στην συνάντηση με τον υφυπουργό συμμετείχαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Α' Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννα Γαϊτάνη.


Στην συνάντηση κάτω από την πίεση που άσκησε το σωματείο και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να ξαναβάλει το ζήτημα στο τραπέζι τονίζοντας όμως ότι αφορά πρωτίστως το υπουργείο Οικονομικών.


Μετά την συνάντηση οι εργαζόμενοι της Μινέρβα προχώρησαν σε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών στην οποία παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου.



Η «Μινέρβα» θεωρείται η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία πλεκτικής και απασχολεί περίπου τριακόσιους εργαζόμενους. Τα τελευταία δύο χρόνια, επικαλούμενη τη μείωση των παραγγελιών και την κρίση στον κλάδο, η διοίκηση έχει επιβαλλει στους εργαζόμενους το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)