to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 08.09.2013

Διεθνή

Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 όπως αποφάσισαν στο Μπουένος Άιρες οι «Αθάνατοι» της ΔΟΕ.


Ο αποκλεισμός της Μαδρίτης κατά την πρώτη ψηφοφορία άφησε αισιόδοξη την Κωνσταντινούπολη που ήλπιζε να είναι ο νικητής, εντούτοις κατά την τελική ψηφοφορία, επικράτησε το Τόκιο.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που έδιναν και οι τρεις χώρες στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 ήταν το γεγονός πως και οι τρεις πρωθυπουργοί, της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε και της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι έσπευσαν στο Μπουένος Αϊρες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Απόλυτο φαβορί χαρακτήριζαν εξαρχής το Τόκιο τα γραφεία στοιχημάτων. Αμέσως μετά το πέρας της παρουσίασης των τριών υποψηφιοτήτων, τα μέλη της ΔΟΕ αποσύρθηκαν για να επιλέξουν την πόλη. Κατά την πρώτη ψηφοφορία, το Τόκιο συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, ενώ Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη ισοψήφισαν κι έτσι χρειάστηκε μια ενδιάμεση ψηφοφορία, κατά την οποία η τουρκική πόλη υπερίσχυσε της ισπανικής πρωτεύουσας, παίρνοντας 49 ψήφους. Ως εκ τούτου η Μαδρίτη αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εν τέλει και παρά τις επιφυλάξεις για το γεγονός ότι το Τόκιο απέχει μόλις 200 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκοσίμα όπου μέχρι τον πρότινος συνεχίζονταν οι διαρροές ραδιενέργειας, τα μέλη της ΔΟΕ εμπιστεύθηκαν στην ιαπωνική πρωτεύουσα για δεύτερη φορά, μετά το 1964, την ευθύνη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, οπότε στον β' γύρο η ιαπωνική πρωτεύουσα υπερίσχυσε της Κωνσταντινούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την Κωνσταντινούπολη, ήταν η τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια (μετά το 2000 και το 2008), όπως και για την Μαδρίτη που είχε επιχειρήσει το 2012 και το 2016, αλλά και πολύ παλαιότερα το 1972.

Πηγή: ertopen.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)