to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 24.03.2023

Κοινωνία

Στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών η υπόθεση του εμπρησμού εστιατορίου στη Νέα Σμύρνη - Ολική καταστροφή - Ένας τραυματίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά τα ξημερώματα, ύστερα από απεγκλωβισμό πέντε ατόμων. Ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς ωστόσο τα αίτια ερευνώνται, ενώ υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο μιλά για «εμπρησμό από 2-3 άτομα»


Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει η Πυροσβεστική τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα σε εστιατόριο που στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Ολοσχερώς καταστράφηκε το εστιατόριο που τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Νέα Σμύρνη. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ενώ υπάλληλος που βρισκόταν στο σημείο μιλά για «εμπρησμό από 2-3 άτομα». Η συνιδιοκτήτρια, ωστόσο, διευκρινίζει πως δεν έχει δεχθεί ποτέ απειλές ούτε εκείνη ούτε η οικογένειά της.

Υπολείμματα φωτοβολίδας

Όσον αφορά στο πώς προκλήθηκε η φωτιά, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας στον χώρο του εστιατορίου και πλέον την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τι δηλώνει η συνιδιοκτήτρια

Στην πρώτη της δήλωση μετά το συμβάν, η Μάρα Δαρμουσλή -που έχουν το εστιατόριο μαζί με τον σύζυγό της- αναφέρει αρχικά πως έμαθε για τη φωτιά τα ξημερώματα από τα δελτία ειδήσεων.

«Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00, γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος» είπε.

Όπως πρόσθεσε, «κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς».

«Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων», ανέφερε στη συνέχεια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)