to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 01.05.2021

πηγή: Sport24.gr

Αθλητισμός

Σήμερα τo βράδυ: Στον τελικό της Euroleague στο πόλο τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε 9-8 της Ούιπεστ και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, το βράδυ (στις 21.15) θα διεκδικήσει το τρόπαιο της EuroLeague στο πόλο των γυναικών.


Τι κι αν αγωνίστηκε χωρίς ξένες; Η ψυχή και το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Χάρη Παυλίδη ήταν υπεραρκετά για να πάρει ο Ολυμπιακός μια μεγαλειώδη πρόκριση στον τελικό τη EuroLeague στο πόλο γυναικών.

Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν 9-8 κόντρα στην Ούιπεστ και απέκλεισαν την οικοδέσποινα του Final 4 που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Έτσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (01/05, 21.15, ONE Channel) θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο κόντρα στην νικήτρια του αγώνα Ντουναϊσβάρος-Ουραλότσκα.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί την επανάληψη του θριάμβου του το 2015 στο Final Four του Πειραιά, όπου νικώντας τότε τη Σαμπαντέλ (10-7) ανέβηκε στο θρόνο της Ευρώπης.

Η ουγγρική Ντουναϊσβάρος θα είναι η αντίπαλος της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού στον τελικό της Euroleague το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (1/5, 21.15) καθώς απέκλεισε την Ουραλότσκα με 15-14 στα πέναλτι σε έναν δραματικό ημιτελικό.

Το ματς: Το παιχνίδι ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκεια του και καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Η Ριμπάνσκα άνοιξε το σκορ, με την Ελευθεριάδου να απαντά. Η Κέστελι έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Ούιπεστ, με την Μυριοκεφαλιτάκη να κάνει το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Περίπου η ίδια ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο γκολ με τις Ελευθερία Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη να σκοράρουν για τον Ολυμπιακό και τις Περεστέγκι και Μπάκσα για τον ουγγρικό σύλλογο.

Η Αβραμίδου με δύο δικά της γκολ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (6-5) στα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά η Ούιπεστ με τέρματα των Τέλεκ και Άμπελ έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο με το σκορ στο 7-6.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο μέτρησε η ψυχή των κοριτσιών του Ολυμπιακού. Η Νικόλ Ελευθεριάδου έκανε το 7-7 και η Μυριοκεφαλιτάκη έδωσε προβάδισμα στις ερυθρόλευκες με 8-7. Η Πάρκες έκανε το 8-8, αλλά τα κορίτσια του Ολυμπιακού δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Η Ελευθερία Πλευρίτου με γκολ 3.23 πριν το τέλος του αγώνα έκανε το 9-8 και έδωσε στον Ολυμπιακό τη μεγάλη πρόκριση.

Ολυμπιακός - Ούιπεστ: 9-8

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ - Αντάλ 1, Παρκς 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλες, Περεστέγκι 1, Κάκας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)