to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 13.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης το νέο λιμάνι της Σύμης

Ολοκληρώνεται ένα πολύπαθο έργο που είχε βαλτώσει επί σειρά ετών. Το νέο λιμάνι της Σύμης από την ερχόμενη σαιζόν θα είναι πλήρως λειτουργικό και, ανάμεσα στα οφέλη, θα συντελέσει στην αποσυμφόρηση του κέντρου του νησιού από τον συνωστισμό των σκαφών αναψυχής και ημεροπλοίων.


Το έργο είχε ενταχθεί το 2011 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013,  με προϋπολογισμό 4.133.434,50 € και προθεσμία περαίωσής του την 12-10-2014. Επειδή δεν ολοκληρώθηκε εντός της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, αναγκαστικά απεντάχθηκε από το παραπάνω Πρόγραμμα.
Η σημερινή Περιφερειακή αρχή εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου το έργο  να ολοκληρωθεί.

Το νέο λιμάνι της Σύμης έχει σχεδιαστεί για την κάλυψη των σημερινών και μελλοντικών αναγκών του νησιού για τον ελλιμενισμό των σύγχρονων πλοίων, τον διαχωρισμό ημεροπλοίων, των φορτηγών πλοίων και των πλοίων της γραμμής, τη δυνατότητα για την μελλοντική χωροθέτηση και κατασκευή σύγχρονων χερσαίων εγκαταστάσεων (κτιρίου επιβατών, αποθηκών, λιμενικού φυλακίου, κ.λ.π.) και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από την ασφυκτική κίνηση που προκαλείται από τη σημερινή λειτουργία του λιμανιού.

Την περασμένη Δευτέρα επίσκεψη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για να δει από κοντά την πορεία των εργασιών του έργου. Τον συνόδευαν στην επίσκεψή του, ο περιφερειακός διοικητής Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ., Νίκος Αρμπουνιώτης, ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και ο λιμενάρχης Σύμης, υποπλοίαρχος Λ.Σ., Ηλίας Αλεξίου. 

tags: Σύμη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)