to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:46 | 21.01.2015

Πολιτική

Στο Σπόρτιγκ απόψε ο Βενιζέλος - «Διαπραγματευτική ομάδα» ανακοινώνει το Ποτάμι

Καθοριστικής σημασίας για την προσπάθεια συσπείρωσης, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, κρίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σήμερα, Τετάρτη, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ (ώρα 18:30).


Όπως τις τελευταίες ημέρες, έτσι και στην ομιλία του στο Σπόρτινγκ, ο Ευ.Βενιζέλος αναμένεται να επαναλάβει πως «η χρήσιμη ψήφος είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη», στοχεύοντας και στην «επιστροφή» στην έδρα τους όσων μετακινήθηκαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το Έθνος, στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Σεργκέι Στάνισεφ, δείχνοντας έτσι ότι η ηγεσία του PES στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και όχι το Κίνημα Παπανδρέου και το Ποτάμι.

H κόντρα του κ. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα 24ωρα, ενώ εκτιμάται πως θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος και μετά τις εκλογές.

Στο στόχαστρο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και το Ποτάμι. «Έχει ένα συνονθύλευμα στελεχών, το οποίο δεν θα μπορέσει να αντέξει. Και στις ευρωεκλογές έστρωσαν το κόκκινο χαλί στο νέο φαινόμενο Θεοδωράκης, αλλά εμείς βγήκαμε από πάνω. Εμείς και στις ευρωεκλογές και το 2012 πήραμε στην κάλπη διπλάσιες ψήφους από αυτές που μας έδιναν» δήλωσε την Τρίτη ο κ. Βενιζέλος.

«Ομάδα διαπραγμάτευσης» ανακοινώνει το Ποτάμι

Την ομάδα που προτείνει το Ποτάμι για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στην Αθήνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θεωρεί ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές και πως προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής πρέπει να είναι η υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου, όπου θα κληθούν να συμβάλουν όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

«Προτεραιότητα του Ποταμιού για μετά τις εκλογές είναι η πάση θυσία κυβερνούμενη πολιτεία με ανθρώπους που θα εξασφαλίζουν τη χώρα στην Ευρώπη με υπουργούς -όχι μόνο από το Ποτάμι- που θα ξεπερνούν τα κομματικά γραφεία» δήλωσε την Τρίτη από τα Ιωάννινα, ενώ απαντώντας στις βολές του Ευ.Βενιζέλου ότι το Ποτάμι δεν έχει ιδεολογία είπε:

«Αν εννοούν ιδεολογία τον σοσιαλισμό του Τσοχατζόπουλου που καθόταν στη διπλανή από τον Βενιζέλο καρέκλα, τότε το Ποτάμι δεν έχει ιδεολογία».

Πληροφορίες από in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)