to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 02.06.2017

Αθλητισμός

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.....»: Το Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές ΝΔ για τον υποβιβασμό Ηρακλή

«Είναι δύσκολο για αδαείς περί του αθλητισμού να κάνουν διάκριση ανάμεσα σε Τμήμα Αθλητισμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Υπουργείο, Επαγγελματική λίγκα, Διοργανώτρια αρχή, Τακτικά πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα κ.λ.π. Ίσως στο μυαλό τους, ακριβώς λόγω πρότερης διαπλεκόμενης εμπειρίας, να θεωρούν ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία»


Η ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ

Με έκπληξη και θυμηδία διαβάσαμε την ανακοίνωση των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που επιτίθενται στο Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το ζήτημα του Ηρακλή και για την άποψή μας πως οι βαθμολογικές θέσεις θα πρέπει να κρίνονται εντός αγωνιστικών χώρων και μόνο.

Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους και προς όλους τους ενδιαφερόμενους την πάγια και αταλάντευτη θέση μας πως οι ομάδες δεν θα πρέπει να στερούνται ότι κερδίζουν στους αγωνιστικούς χώρους. Η θέση αυτή είναι σταθερή, ανεξάρτητα από ποια ομάδα ευνοείται ή όχι. Το ίδιο ισχύει προφανέστατα και για την ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Καταλαβαίνουμε ότι η ψηφοθηρία είναι πολιτική επιλογή ζωής και δεν κάμπτεται από την πλήρη αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος.

Κατανοούμε, επίσης, ότι είναι δύσκολο για αδαείς περί του αθλητισμού να κάνουν διάκριση ανάμεσα σε Τμήμα Αθλητισμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Υπουργείο, Επαγγελματική λίγκα, Διοργανώτρια αρχή, Τακτικά πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα κ.λ.π. Ίσως στο μυαλό τους, ακριβώς λόγω πρότερης διαπλεκόμενης εμπειρίας, να θεωρούν ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία.

Ωστόσο, εν συντομία, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τα εξής:

·         Μιλούν για αρχές οι 11 βουλευτές ξεχνώντας τα διπλά ΑΦΜ, τις εταιρικές συνενώσεις, τη διαγραφή χρεών χωρίς καταλογισμό στους υπαίτιους, την απαξίωση των ερασιτεχνικών σωματείων υπέρ των ανωνύμων εταιρειών.

·         Μιλούν για αρχές οι 11 βουλευτές, κατηγορώντας το Τμήμα Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την κυβέρνηση για μια απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής λίγκας του ποδοσφαίρου!!!!

·         Μιλούν για αρχές οι 11 βουλευτές, εκπρόσωποι ενός συστήματος 40 χρόνων που ψήφιζε χαριστικές τροπολογίες σε μια νύχτα, παραχωρούσε δημόσιες εγκαταστάσεις, κατασπαταλούσε χρήματα προς όφελος των φίλων, των κουμπάρων και των συνοδοιπόρων.

·         Μιλούν για αρχές οι 11 βουλευτές ξεχνώντας τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων που προοριζόταν μόνο σε εκλογικές περιφέρειες πρωθυπουργών και υφυπουργών αθλητισμού, καταδικάζοντας ολόκληρες περιφέρειες της χώρας σε αθλητικό μαρασμό.

Εμείς στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεωρούμε πως δεν αρκεί να είσαι «ευαίσθητος», έστω και επιλεκτικά. Πρέπει να είσαι γνώστης των θεμάτων και των προβλημάτων, να στέκεσαι δίπλα στην βάση του αθλητισμού, να μεριμνάς για την εφαρμογή των νόμων και όχι για την καταστρατήγησή τους.

Για όλα αυτά τα θέματα, η ενδεκάδα που κατέβασε η αξιωματική αντιπολίτευση είναι καταδικασμένη να χάσει ακριβώς γιατί αγνοεί το τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός.

Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥ.ΡΙΖ.Α

*********************

Η ανακοίνωση βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ για τον Ηρακλή:

Με αφορμή την κατάφορη αδικία εις βάρος του Ηρακλή που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας στη Football League,  έντεκα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Μακεδονία και τη Θράκη, συνυπογράφουν την ακόλουθη δήλωση:

«Ως οι μεγαλύτεροι υποκριτές στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει να αντιλαμβάνονται τις (αυτ)απάτες τους και ψεύδονται με ειλικρίνεια!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με την νέα εγκληματική αδικία που συντελείται εις βάρος του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, αποτελεί μνημείο ανειλικρίνειας, αδικίας, σκοπιμότητας και καιροσκοπισμού.

Η ομάδα του Ηρακλή, του ιστορικότερου Συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας, δεν υποβιβάστηκε εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων, αλλά στα «σκοτεινά» και «κλειστά» κέντρα αποφάσεων που ενεργούν στο παρασκήνιο. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά…

Του στερούν το δικαίωμα να χαρεί αυτό που κέρδισε με κόπο, ιδρώτα, επιμονή και υπομονή, καταδικάζοντάς τον ερήμην. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά…

Εφαρμόζουν εις βάρος του το «γράμμα του νόμου», αδιαφορώντας για το «πνεύμα», κλείνοντας τα μάτια σε κατάφορες παραβάσεις των κανονισμών από άλλα σωματεία. Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά…
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση!

Αντί, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνουν τις «αθώες περιστερές» και τους τιμητές της διαφάνειας, τους καλούμε να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να σταθούν δίπλα μας σε συνάντηση που θα επιδιώξουμε τις προσεχείς ημέρες με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού.
  
Η υποκρισία έχει τα όριά της και στην προκειμένη περίπτωση η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει τις αντοχές και προκαλεί την οργή του υγιώς σκεπτόμενου φίλαθλου κόσμου. 

Για την αποκατάσταση της τάξης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ έχει μονάχα μια επιλογή. Να ζητήσει την άμεση παραίτηση του αρμόδιου Υφυπουργού. Διαφορετικά θα πρέπει να υποβάλλουν εκείνοι τη δική τους».

Οι υπογράφοντες Βουλευτές

1)    Θεόδωρος Καράογλου Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
2)    Σάββας Αναστασιάδης Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
3)    Γιάννης Αντωνιάδης Βουλευτής Φλώρινας
4)    Γιώργος Βαγιωνάς Βουλευτής Χαλκιδικής
5)    Απόστολος Βεσυρόπουλος Βουλευτής Ημαθίας
6)    Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
7)    Αναστάσιος Δημοσχάκης Βουλευτής Έβρου
8)    Γεώργιος Καρασμάνης Βουλευτής Πέλλας
9)    Κωνσταντίνος Κουκοδήμος Βουλευτής Πιερίας
10)    Νίκος Παναγιωτόπουλος Βουλευτής Καβάλας
11)    Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκη

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)