to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 24.02.2017

Πολιτική

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»: Το τμ. Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφολογία Οικονόμου

Ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας της Ν.Δ.επανήλθε, «έπειτα από τις τουλάχιστον ατυχείς τοποθετήσεις του στην ακρόαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής για τον ΕΟΠΥΥ», με δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα - Τι σημειώνει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ


Όπως αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»:

«Ο βουλευτής και τομεάρχης υγείας της  Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου  επανήλθε, έπειτα από τις τουλάχιστον ατυχείς τοποθετήσεις του στην  ακρόαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της  βουλής για τον ΕΟΠΥΥ, με  δελτίο τύπου για το ίδιο θέμα.

Ενώ γνωρίζει ότι οι εκκρεμότητες και δυσλειτουργίες της περιόδου  2012-15, καθώς και τα ληξιπρόθεσμα χρέη πριν από το 2012 από τους κλάδους ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, έχουν ήδη επιλυθεί και άλλες βρίσκονται στο στάδιο της επίλυσης, εξακολουθεί να αναφέρεται, για παράδειγμα σε χαρτιά και κούτες, που οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν σωρεύσει και τώρα έχουν ήδη νοικοκυρευτεί, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους. Ειδικά για το 2016, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία εκκαθάρισης οικονομικών απαιτήσεων από τον οργανισμό δε δημιουργεί ληξιπρόθεσμα γεγονός πρωτόγνωρο για τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, για πρώτη φορά από ιδρύσεως ΕΟΠΥΥ λειτουργεί η επιτροπή διαπραγμάτευσης και οι συμβάσεις έχουν μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης.  Έτσι σύντομα αναμένεται να μπει  τέλος σε ένα καθεστώς,  το οποίο ήταν σε βάρος και των παρόχων και του ΕΟΠΥΥ.

Όσο για την εμμονή του στο claw back προφανώς αγνοεί τι ακριβώς προτείνει, γιατί διαφορετικά θα κατέφευγε στη σωφροσύνη της σιωπής».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)