to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 05.12.2013

Κοινωνία

Στο σκοτάδι του Μνημονίου: Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα με 87% αναπηρία στην Ξάνθη

Το ρεύμα επανασυνδέθηκε μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης


Μετά και το νέο παρολίγον τραγικό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, πληθαίνουν οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε σπίτια. Όπως αναφέρει το thrakitoday.com:

Χωρίς ρεύμα έμεινε μια χήρα με 87% αναπηρία στην Ξάνθη, καθώς αδυνατούσε να φανεί συνεπής στον διακανονισμό που είχε κάνει για την αποπληρωμή των οφειλών της προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να της κατεβάσουν τους διακόπτες. 

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, που έχει συσταθεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό, παρουσιάζοντας πλήθος αντίστοιχων ενεργειών, και μέλη αυτής μαζί με την άνεργη κόρη της κατάκοιτης μετέβησαν στο τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, επιτυγχάνοντας, έστω και προσωρινά, την επανασύνδεση του ρεύματος. Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια προχώρησε σε έναν διακανονισμό, καταβάλλοντας αρχικά ένα ποσό, ενώ κάθε μήνα κατέβαλε τμηματικά το υπόλοιπο της οφειλής. Ωστόσο λόγω του ότι καθυστερούσε δραματικά η επανεξέταση της ανάπηρης μητέρας από τις επιτροπές του ΙΚΑ, η σύνταξη αναπηρίας που λάμβανε διεκόπη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φανεί συνεπής στην καταβολή των δόσεων. 

Στο σκοτάδι όμως βυθίστηκε και μια ακόμη οικογένεια, μιας χήρας με τρία ορφανά παιδιά στη Γενισέα, η οποία αν και είχε ενταχθεί και αυτή σε διακανονισμό δεν μπόρεσε να αποπληρώσει δυο λογαριασμούς, με αποτέλεσμα το ρεύμα και σε αυτή την περίπτωση να κοπεί. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες για την ίδια οικογένεια είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος Αβδήρων, στον οποίο υπάγεται, ώστε να μπορεί να έχει ρεύμα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)