to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο σκοτάδι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εν μέσω τουριστικής περιόδου

Χωρίς παροχή ρεύματος είναι από τη 1:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αερολιμένας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, μετά από σοβαρή βλάβη σε ηλεκτρολογικό σύστημα μέσης τάσης του αεροδρομίου. Αποτέλεσμα της βλάβης είναι οι αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου να μην έχουν φωτισμό και κλιματισμό, σε ημέρες μάλιστα που η θερμοκρασία στην πόλη φτάνει μέχρι τους 34 βαθμούς κελσίου.


Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά καθώς το σύστημα αυτό τροφοδοτείται από άλλη πηγή ρεύματος, όπως επίσης το σύστημα ενημέρωσης μέσω τηλεόρασης και ο διάδρομος παραλαβής αποσκευών.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο καθώς στην καρδιά της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει τις μεγαλύτερες αφήξεις και αναχωρήσεις, με χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό να προσγειώνονται στη Θεσσαλονίκη. Η έλλειψη κλιματισμού στις αίθουσες αναμονής κάνει την αναμονή των επιβατών δύσκολη, ενώ για τις βραδινές πτήσεις ο μόνος φωτισμός που υπάρχει εντός του αερολιμένα είναι τα φώτα έκτακτης ανάγκης, που έχουν ενεργοποιηθεί λόγω της βλάβης.

Όπως ανέφερε στο stokokkino.gr το τμήμα επικοινωνίας της Fraport Greece, που διαχειρίζεται εδώ και καιρό το αεροδρόμιο, πρόκειται για μια βλάβη σε ηλεκτρολογικό σύστημα μέσης τάσης, η οποία συνέβη στη 1:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τα συνεργεία του αεροδρομίου έπιασαν δουλειά από τη 1:30 τα ξημερώματα, και επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, με αβέβαιο όμως χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, παρά τον ελλιπή φωτισμό και κλιματισμό του αεροδρομίου οι επιβάτες εξυπηρετούνται ομαλά, ενώ τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται κανονικά.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νανούρης, πρόεδρος των εργαζομένων στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο stokokkino.gr ανέφερε ότι από το γεγονός ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί χωρίς κλιματισμό εν μέσω θέρους δημιουργεί διάφορα προβλήματα για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, όπως εκτίμησε, όσο περνάει η ώρα και η βλάβη δεν αποκαθίσταται τα προβλήματα πληθαίνουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)