to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 17.12.2013

πηγή: Κέρδος

Οικονομία

Στο σφυρί τέσσερα ακίνητα από το ΤΑΙΠΕΔ σε Ρώμη, Ντύσσελντορφ, Λιουμπλιάνα και Βελιγράδι

Προθεσμίας έως τις 17 Φεβρουαρίου θα έχουν οι επενδυτές που θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα από τα τέσσερα ακίνητα τοιυ ελληνικού δημοσίου στη Ρώμη, το Ντύσσελντορφ, τη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι.




Τον διαγωνισμό πώλησης έχει προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ προσδοκώντας έσοδα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ. 


Το ακίνητο στη Ρώμη είναι το σημαντικότερο από τα τέσσερα ακίνητα, με τιμή εκκίνησης στα 6 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται μέσα στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, 300 μ. ακριβώς νότια από τους κήπους της Villa Borghese. Οι γύρω δρόμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πυκνότητα πολυτελών κατοικιών, καθώς και μια σειρά από υψηλής ποιότητας κτίρια γραφείων, συμπεριλαμβανομένων 3 ιδιωτικών τραπεζών. Το κτίριο αποτελείται από συνολική επιφάνεια 1.600 τ.μ. και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007 υπό τη Ηyatt Regency. Το οικόπεδο που φιλοξενούσε στο παρελθόν μία έπαυλη για την ελληνική πρεσβευτική κατοικία περιήλθε στην ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου το 1924.


Το ακίνητο στο Ντύσσελντορφ βρίσκεται σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και πατάρι, ενώ διαθέτει συνολικά αξιοποιήσιμη επιφάνεια 3,356 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης τοποθετείται στα 700.000 ευρώ. Το ακίνητο είχε αγοραστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το 2007 και παρέμενε μέχρι σήμερα αναξιοποίητο.


Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακόμη ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους σχετικούς διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.


Το ακίνητο στη Λιουμπλιάνα έχει τιμή εκκίνησης στο 1 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε αστική περιοχή υψηλής κλίμακας. Πρόκειται για ένα διώροφο διατηρητέο κτήριο με υπόγειο και σοφίτα συνολικής επιφάνειας 1.237 τ.μ..
Το ακίνητο στο Βελιγράδι με ελάχιστη τιμή στα 2 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε κεντρικό μέρος του Βελιγραδίου. Πρόκειται για ένα 4όροφο κτήριο που αποτελείται από ένα ισόγειο και τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 2.387 τ.μ.

tags: ΤΑΙΠΕΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)