to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 05.03.2013

Πολιτική

Στο ΣΔΟΕ τα στοιχεία για την περιουσία των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου

Στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των συγγενών του πρώην υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό κατέστει δυνατό ύστερα από το αίτημα των μελών της Προαναριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.




Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής είχαν ζητήσει να δοθούν κατά προτεραιότητα όλα τα στοιχεία των καταθέσεων των συγγενικών προσώπων του υπουργού καθώς και των δικαιούχων του λογαριασμού των 550 εκατ. δολαρίων που αναφέρεται στη λίστα.
 

Κατόπιν αυτού του αιτήματος οι ελεγκτές του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος έλαβαν την Τρίτη όλες τις πληροφορίες για τις τραπεζικές καταθέσεις των Ανδρέα Ρωσώνη, Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης και Μαριάνας Παπακωνσταντίνου.
 

Η επιτροπή, ύστερα από αυτή την εξέλιξη κατέληξε πως μετατίθεται ο χρόνος εξέτασης των συγκεκριμένων προσώπων έως ότου να μελετηθούν τα στοιχεία από τις αρμόδιες αρχές.
 

Παρόλα αυτά υπήρξε επικοινωνία με την κα. Παντελή, πρόσωπο που εμφανίζεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η κατάθεσή της στις 20.3.2013.
 

Σε ότι αφορά τη λίστα των υπό εξέταση μαρτύρων, υπήρξε επικαιροποίηση του κατάλογου, με την επιτροπή να αποφασίζει κατά πλειοψηφία, ύστερα από πρόταση του Α. Γεωργιάδη, τη μη κλήση για κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου ούτε ενώπιον της επιτροπής, ούτε και του εισαγγελέα.
 

Δεν υπήρξε ορισμός για την ημερομηνία κλήσης των υπόλοιπων πολιτικών προσώπων με αρκετά, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργοί, να παραπέμπονται για κατάθεση στον εισαγγελέα.
 
 
 
Πηγή: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)