to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:38 | 31.01.2023

Πολιτική

Στο ΣΔΟΕ Π. Πολάκης και Θ. Ξανθόπουλος για τη Σοφία Νικολάου και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Στο ΣΔΟΕ οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ενημερωθούν για την πορεία της υπόθεσης - Είχε κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον Μάιο του 2021


Με τον γενικό διευθυντή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη (31/1) ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση της Σοφίας Νικολάου.

«Επισκεφθήκαμε τον διοικητή του ΣΔΟΕ, κ. Κωνσταντέα ώστε να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σε σχέση με την προανάκριση της υπόθεσης της κ. Νικολάου για την οποία είχαμε καταθέσει αναφορά τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2021» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Παύλος Πολάκης. «Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει. Διαπιστώσαμε ότι έχει αναλάβει προανακριτικά καθήκοντα το ΣΔΟΕ. Υπάρχει μία αλληλογραφία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και ΣΔΟΕ που κρατάει ένα χρόνο και πρακτικά δεν έχει οδηγήσει σε έκδοση πορίσματος» σημείωσε.

«Μιλήσαμε αναλυτικά με τον κ. Κωνσταντέα για την πορεία της υπόθεσης. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για ένα μεγάλο έργο που όντως έκαναν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μας είπαν ότι όπου να ‘ναι θα εκδοθεί το πόρισμα. Ελπίζω να είναι έτσι. Είδα ότι τελικά η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη -που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα- έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί» συνέχισε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία» κατέληξε ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα για τις απευθείας αναθέσεις στις οποίες προχώρησε η πρώην γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ Σοφία Νικολάου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι κόλαφος για τη ζημιά που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι τους τελευταίους 19 μήνες δεν έχει γίνει το παραμικρό από τις εισαγγελικές αρχές για τη μηνυτήρια αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε βάρος της Σοφίας Νικολάου αναφορικά με το πάρτι των απευθείας αναθέσεων.

Υπενθυμίζοντας τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 18 Μαΐου του 2021, ο Π. Πολάκης τόνισε ότι «αποδείξαμε ότι μέσα σε ένα χρόνο, με πρόσχημα τον κορωνοϊό ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 3 εκατ. ευρώ».

Επίσης με την ευκαιρία αυτή οι βουλευτές και τομεάρχες θα αιτηθούν ενημέρωση από την οικονομική εισαγγελία και για την αναφορά που κατέθεσαν στην προηγούμενη συνάντηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)