to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 16.03.2021

Κοινωνία

Στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών και της ΑΑΔΕ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, συμμετείχε σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση των συμβασιούχων καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών, που βρέθηκαν εκτός των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ,. Σε περίοδο πανδημίας, lockdown και κρίσης, 150 εργαζόμενοι και εργαζόμενες με πολυετή συνεχόμενη εργασία στην καθαριότητα θα βρεθούν στο δρόμο αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας.


Αντιπροσωπεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με τους βουλευτές Τρύφωνα Αλεξιάδη, Κώστα Ζαχαριάδη, Διονύση Καλαματιανό, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου, συμμετείχε σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση των συμβασιούχων καθαριστριών έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, που βρέθηκαν εκτός των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, καθώς δεν μέτρησε η προϋπηρεσία τους, και  η σύμβαση εργασίας τους λήγει στις 31 Μαρτίου. Σε περίοδο πανδημίας, lockdown και κρίσης, 150 εργαζόμενοι και εργαζόμενες με πολυετή συνεχόμενη εργασία στην καθαριότητα θα βρεθούν στο δρόμο αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και της οικονομικής ανασφάλειας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στα αιτημάτα και στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα στη Βουλή. Επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει αφενός να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, μέσω της σύστασης μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και, αφετέρου, να βρει άμεσα λύση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα στην ΑΑΔΕ, στο Υπουργείο Οικονομικών και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)